Doelpunt Mike niet genoeg: “We doen niet onder voor de nummer twee!”

Wat was FC Emmen dicht bij de eerste zege sinds 27 november van het vorig jaar. Zes minuten blessuretijd in Kerkrade bleken echter voldoende voor Roda JC om de Drentse ploeg alsnog de volgende klap op de kin te geven: 3-2.

De gifbeker moet klaarblijkelijk helemaal leeg. Zo dicht bij een zege. Mike:
“Het is echt ongelofelijk dat je dit nog weer weg geeft. Echt verschrikkelijk. De eerste helft was grotendeels voor Roda JC. Maar de tweede helft op dat schot van de paal na was voor ons. Maar hoe we het dan weer weg geven dat mag echt niet”.

De 1-1 van Mike

Jouw eerste treffer voor Emmen op een heel mooi moment zo in de 46e minuut de 1-1!
“Ja het was heel lang geleden dat ik gescoord had. Ik heb best veel kansen gehad maar hij wilde er uiteindelijk niet in. Gelukkig viel die nou wel goed, en ook nog op een lekker moment”.

Wat leert deze wedstrijd jou?
“Dat we over het algemeen niet onder doen voor de nummer 2. Alleen op de details verliezen we weer de wedstrijd. Dat kan echt niet”.

Door de nederlaag blijft FC Emmen weliswaar twaalfde, maar is het gat naar de play-offs is gegroeid naar vier punten. Roda JC is door de overwinning nummer twee ADO Den Haag voorbij, dat verloor bij koploper Willem II.