TVO buigt laat voor WHC, Bente Asschert maakt in de slotfase het verschil

WHC wist  vanavond in Bentelo tegen buurman TVO een moeizame overwinning te boeken: 18-17 .
“WHC had vanavond in sporthal de Pol in Bentelo geen kind aan TVO uit Beckum. Voor een volle tribune konden de dames uit het Hengelose kerkdorp de eerste 10 minuten nog volgen maar halverwege de eerste helft stond er al een 9-4 voorsprong op het scorebord voor de Wegdamse Handbal Club”.

Niets bleek echter minder waar. Wieke Vogt:

“De wedstrijd startte inderdaad goed, al snel veranderde dit in een moeizame wedstrijd. Eerste helft stond onze dekking niet als een team en werden de kansen slecht afgemaakt. Dit resulteerde in een 11-11 ruststand.
Na de bespreking is er een wissel gemaakt in de dekking, dit werkte goed. De dekking stond beter in tweede helft, maar opnieuw werden de kansen niet goed afgemaakt. Gelukkig hebben we de wedstrijd gewonnen, voor volgende week zal er zeker een tandje bij moeten.
Volgende week  spelen we op zondag om 15:45 uur thuis (in Goor ivm revue) tegen Hacol/Combinatie”.

Na de ruime voorsprong werden de Hengeveldse dames slordig en bleef het kansen missen. De ruststand was dan ook 11-11.
Na 12 minuten spelen in de tweede helft volgde zelfs de eerste achterstand van 13-14. (Zou er net als bij de voetbal vaker de voordeelregel zijn toegepast dan had dat WHC twee doelpunten opgeleverd maar dat geheel terzijde)

Bij 15-15 kreeg Elke Brummelhuis een tijdstraf van 2 minuten waarbij de schade beperkt bleef tot een 15-16 achterstand.
Met nog 10 minuten op de klok was de stand 16-16, de spanning liep op in beide kampen.
Het was Bente Asschert die in de slotfase het verschil maakt met enkele fabuleuze treffers al wist de Beckumse keepster meerdere doelpunten te voorkomen. Het bleef spannend tot in de laatste seconde maar WHC wist de overwinning uit het vuur te slepen : 18-17.