WVV’34 legt na rust Ruurlo over de knie: “Daarna konden we achterover leunen”

WVV’34 heeft zondagmiddag in eigen huis middenmoter Ruurlo verslagen. Hoewel de groengelen bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aankeken, werd na rust de rug gerecht. Uitslag: 3-1.

In de openingsfase was het nog wat aftasten van beide partijen, maar het leek er niet op dat Kevin Smit een drukke dag zou krijgen. Hij kreeg overigens de voorkeur in het doel ondanks dat vaste goalie Tom Pierik terug was gekeerd van skivakantie. Smit mocht onlangs in de beker voor het eerst in lange tijd aantreden en deed dit zeer verdienstelijk. Toch kon hij niet voorkomen dat Ruurlo voor rust de openingstreffer maakte. Dit gebeurde in de 39e minuut. Een vervelend moment zo vlak voor rust, hetgeen trainer van WVV’34 Niki Leferink ongetwijfeld kopzorgen gaf. WVV’34 was namelijk het grootste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon het niet in resultaat uitdrukken. De grootste kans in het eerste bedrijf was nog voor Dani Morsink, maar hij wist een prima bal van Martijn Baas niet met een doelpunt bekronen.

Na rust moest WVV’34 de draad weer oppakken en dat lukte goed. Koning van de assist Robin Rikkert deed weer waar hij goed in was, het geven van de assist. In de 64e minuut was het Lars Aarnink die op aangeven van Robin Rikkert de gelijkmaker produceerde. Enkele minuten later was het weer kassa. Een bal uit een corner (van dezelfde Robin Rikkert) werd door Martijn Baas binnen keurig gewerkt (zie video).

Vervolgens koos Ruurlo ervoor om alles of niks te geven. Meer druk naar voren met als gevolg veel ruimte achterin. Het pakte slecht uit voor de gasten. De ingevallen Barten Tijhof was namelijk namens WVV’34 het eindstation na een goede combinatie op de helft van Ruurlo. 3-1 en einde oefening. WVV’34 gaf het niet meer weg en kon zo drie belangrijke punten bijschrijven.

Aanvoerder Remi Leferink na afloop: “Ik denk dat we op zich een behoorlijke eerste helft speelden, alleen gingen we toch met een achterstand de rust in. We startten de tweede helft niet goed, maar daarna kwamen we er beter in. Via twee standaardsituaties bogen we de wedstrijd om. Daarna konden we achterover leunen en gebruik maken van de ruimtes die hierdoor ontstonden. We zijn momenteel wel in staat om moeizame potjes om te zetten in winst, dus laten we dit vooral zo doorzetten.”

Opstelling WVV’34: Kevin Smit, Martijn Baas, Remi Leferink, Luuk Lentelink (’61 Gijs Brummelhuis), Tom Brummelhuis, Dani Morsink, Stan Aarnink (’61 Barten Tijhof), Robin Rikkert, Lars Aarnink (’88 Mahmoud Jaafil), Thomas Wegdam, Tom Grobben.

De 2-1 van Martijn Baas