Zuur puntverlies in extra tijd van de extra tijd

Voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd geeft W.V.V.’34 het weg in uiterste slotfase. Waar de gasten in de extra tijd op 0-2 kwam door een strafschop, ging het in extremis alsnog mis; Eindstand 2-2, een gelijkspel die aanvoelt als een nederlaag. Centrale verdediger Remi Leferink: “Pfoe, wat een rotgevoel. Wedstrijd doodmaken, gewoon de 3-0 en 4-0 maken. Door een wereldgoal kregen ze weer hoop, en dan valt hij nog één keer verkeerd. Enorm kl*ten”.

MVV’29 probeerde van meet af aan hoog druk te zetten waardoor centrale verdediger Remi Leferink gelijk vast gezet werd. W.V.V.’34 deed hetzelfde hetgeen veel fouten over en weer opleverde. De groengelen hadden goede balans op het middenveld met Dani Morsink en Robin Rikkert. De posities voor de laatste linie waren continu goed bezet. W.V.V.’34 was de bovenliggende partij, het creëerde enkele mogelijkheden: MVV nagenoeg niets voor de thee.

In de 2e helft stak W.V.V.’34 wederom veel energie in de wedstrijd In de 55e minuut was het raak. Na goed voorbereidend werk van invaller Martijn Baas knalde Robin Rikkert de bal tegen de touwen. Kort daarna gaven de Hengeveldenaren de eerste kansen weg, een wake-up call.
MVV was vooral gevaarlijk bij spelhervattingen. Veel lange mensen voorin maar W.V.V.’34 had Remi Leferink. Hij toornde er met enige regelmaat hoog bovenuit was de 3 punten op leek te leveren.
Er kwam ruimte voor W.V.V.’34 in de slotfase in de omschakeling, het leverde W.V.V.’34 meerdere kansen op, het moest goed komen.

Vooral nadat invaller Mahmoud Jaafil al dan niet in de extra tijd onrechtmatig ten val werd gebracht binnen het 16 metergebied. De beslissing van de goed leidende scheidsrechten kon op veel tegenstand rekenen vanaf de bank. Ook deze bal werd door Robin Rikkert onberispelijk binnengeschoten. (Zie het filmpje onder)Het kan verkeren bleek even later…

Een zondag schot leverde de aansluitingstreffer op in minuut 93. Een scrimmage in de 99e minuut zelfs de gelijkmaker. En dat terwijl W.V.V.’34 kansen te over had om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het wist zichzelf wederom niet te belonen vandaag.

Beide tegendoelpunten direct of indirect uit spel hervattingen; Hebben de vele wissels parten gespeeld? Drie wedstrijden 1 punt; Het seizoen uit als een nachtkaars? De strijd om nacompetitie lijkt voorbij, maar zo was het bij Heracles idem dito…

MVV’29 – W.V.V.’34 2-2

0-1 en 0-2 Robin Rikkert

Kevin Smit-Gijs Brummelhuis (’46 Martijn Baas) -Remi Leferink-Wouter Roescher-Tom Brummelhuis (’81 Barten Tijhof) -Robin Rikkert-Stan Aarnink (“Tom Grobben) -Dani Morsink (“71 Bas Assink) -Lars Aarnink (’87 Mahmoud Jaafil) -Gijs Pierik-Randy Smit

De 0-2 in de extra tijd die allesbeslissend leek te zijn....