VVD-delegatie Hof van Twente op uitnodiging bij Doeschot Metaal‏ Hengevelde

Foto: Familiebedrijf Doeschot bij Hengevelde ontving een delegatie van de VVD Hof van Twente voor een rondleiding en een goed gesprek over ondernemen in het buitengebied.

Begin mei brachten VVD-ers uit de Hof van Twente een bezoek aan familiebedrijf Doeschot, Staalbouw, Constructie en Plaatwerk in het buitengebied van Hengevelde. Dit op uitnodiging van Frans Doeschot (66 jaar), die inmiddels het bedrijf heeft overgedragen aan beide zonen. Hij ging met locale politici in discussie over kansen en bedreigingen voor ondernemerschap in het buitengebied. Wat kan er wel, wat mag er niet. Frans: “voor ons is het logisch om verantwoord om te gaan met de natuur en om rekening te houden met het woongenot en de leefbaarheid van omwonenden. Maar met een groeiend bedrijf wil je ook weten wat je perspectieven zijn. Dan is het goed te weten dat dit college kijkt naar elke specifieke situatie, dat ze luistert en meedenkt om te komen tot maatwerk oplossingen, ook als je graag wilt ondernemen in het buitengebied.”

In april 2014, toen Doeschot Constructie en Plaatwerk 40 jaar bestond, sloeg het noodlot toe. Een enorme brand legde een groot deel van het bedrijf in de as. Ondernemers uit Hengevelde boden spontaan hulp aan. Zo kon Doeschot zich tijdelijk huisvesten in een bedrijfshal van HEBO, waardoor ze de productie, met slechts beperkte onderbreking, konden voorzetten. “Op dat soort zware momenten voel je nog eens extra wat die saamhorigheid in een kleine kern als Hengevelde, met je doet. Fantastisch! Ondertussen bouwden we hier aan de wethouder Goselinkstraat 18 een nieuwe productiehal met kantoren, kantine en ontvangsthal. Nu, terugkijkend op die tijd en op wat we hier opgebouwd hebben, kunnen we weer lachen, maar een jaar geleden zakte de moed ons echt wel eens in de schoenen.” Doeschot Constructie en Plaatwerk, heeft een prachtig bedrijf opgebouwd waar 24 mensen fulltime aan het werk zijn. Onlangs behaalden ze de CE-markering waarmee de producten die zij leveren voldoen aan alle eisen van EU-richtlijnen en –verordeningen. Doeschot beschikt over een uiterst modern, computergestuurd machinepark voor lasersnijden en kantwerk en voor het construeren van plaatwerk. Ook werken ze met een zaag-boorstraat voor de staalbouw. Volgens zoon Roy, die met nog een broer Martijn inmiddels het bedrijf van Frans Doeschot heeft overgenomen, ligt de focus op kwaliteit leveren. “Maar efficiënt en netjes werken vinden we hier ook heel belangrijk. We hebben een klantenkring om trots op te zijn, maar loyaliteit moet je verdienen. Klanten blijven tegenwoordig niet zomaar bij je. Noaberschap is een mooie basis maar als het er op aan komt gaat het toch om prijs/kwaliteit. Wij zetten ons bedrijf hier in het buitengebied van de Hof graag voort en willen ook graag nog wat verder doorgroeien. Verplaatsing van een pand als dit naar bedrijventerrein Zenkeldamshoek is onbetaalbaar. Maar door in gesprek te blijven en rekening te houden met de omgeving en de gemeente, zien we nog kansen genoeg voor de toekomst.”

In gesprek met VVD Hof van Twente Jaarlijks brengen leden van de VVD (inclusief fractie en bestuur) een bezoek aan enkele ondernemers en instellingen in de Hof van Twente. Zij nodigen de VVD-delegatie uit om actuele of algemene zaken met hen te bespreken. Heeft u vragen of wilt u de VVD Hof van Twente ontvangen op uw bedrijf om uw plannen te presenteren of standpunten te bediscussiëren, neem dan contact op met VVD bestuurssecretaris Patricia van der Werf, 06 54 280 202 of met VVD-fractievoorzitter Gerda Bruins, 06 123 23 627. Kijk ook eens op www.vvdhofvantwente.nl.