WVV’34 toont veerkracht, 2-1 winst op Sportclub Lochem

WVV´34 heeft zichzelf vandaag een goede dienst bewezen door te winnen van promovendus Sportclub Lochem, de club van oud-trainer William Krabbenborg. Voor rust was WVV'34 duidelijk de bovenliggende partij, hetgeen in de 7e minuut al de 1-0 opleverde. Een zeer fraaie actie bracht Wouter Horstink in positie om de 1-0 binnen te werken. Na deze treffer bleef de thuisploeg in de eerste helft aandringen, maar het leverde ondanks diverse kansen niet de 2-0 op. Na rust werd er door Lochem uit een ander vaatje getapt. Het liet WVV'34 niet meer zo vaak voor het eigen doel komen en zette regelmatig druk op de verdediging van de thuisploeg. Na een uur spelen werd de druk zelfs zo groot dat binnen een halve minuut de Lochemse aanvallers enkele malen dicht bij een treffer waren, maar zo ver kwam het tot dusver niet. De druk uit Lochem bleef aanhouden en dit resulteerde na 81 minuten in de gelijkmaker. De gasten roken bloed en dachten dat ook de overwinning er nog in zat. Niets bleek minder waar, want WVV'34 toonde veerkracht en opnieuw Wouter Horstink wist te scoren na goed voorbereidend werk van Rik ten Thije.

Een belangrijke overwinning voor de thuisploeg was het gevolg, waar Lochem-trainer Krabbenborg zichtbaar de balen in had. Door de overwinning klimt de ploeg van Joost du Gardijn naar een 5e plek (8 punten na 5 duels). De achterstand op koploper Varsseveld bedraagt 4 punten.