Stichting Cartridges Petrusschool financiert de film “Stippel”

Aanstaande zondag, 5 oktober, wordt de film “Stippel” opgenomen. Het is een film die volledig gemaakt is door zeven vrijwilligers van de VTB club Hengelo. Stichting Cartridges Petrusschool heeft een flinke financiële injectie gegeven van €600,-. voor dit project. Hiervoor zijn zowel de deelnemers als de vrijwilligers Jan Boomkamp uit Hengevelde zeer dankbaar. En natuurlijk alle kinderen in Hengevelde die zo trouw de cardridges blijven inleveren. De acteurs zijn allemaal volwassenen met een verstandelijke beperking. De kleding, het verhaal, de schmink, het decor en vele attributen, alles wordt zelf gemaakt. Meestal met hulp van de deelnemers zelf.

VTB (Vrije Tijds Besteding) club Hengelo is een club die iedere dinsdagavond bij elkaar komt in buurtcentrum “’t Lansink” om allerlei gezellige dingen te doen. Om niet in herhaling te vallen en om uitdaging te houden (deze club bestaat al meer dan 25 jaar, ook veel van de vrijwilligers en deelnemers zijn al zolang bij de VTB club) werken ze de laatste jaren in projecten. Zo hebben ze al vele musicals gemaakt. De film “Stippel” is de tweede film die ze gaan maken. Het thema van deze film is ’t circus.Bij de vorige film was en voldoende budget. Dat veranderde allemaal toen er bezuinigd moest worden. Nu ze onder de gemeente en dus het buurtcentrum vallen is er nauwelijks geld. Hier wordt op een zeer creatieve wijze mee omgegaan, maar gelukkig vonden ze een sponsor.

Stichting Cartridges Petrusschool heeft een flinke financiële injectie gegeven van €600,-. Hiervoor zijn zowel de deelnemers als de vrijwilligers Jan Boomkamp uit Hengevelde zeer dankbaar. En natuurlijk alle kinderen in Hengevelde die zo trouw de cardridges blijven inleveren.Ook hebben de vrijwilligers een locatie gevonden voor het opnemen van de film waar ze vrijblijvend naar toe kunnen, en waar enorm meegedacht en meegeholpen wordt. Zaterdag wordt er door de vrijwilligers een heuse filmset opgebouwd met een circustent in Manege Stuivenberg in Beckum.