Rectificatie: Jeugdhonk Hengevelde krijgt zeer riante bijdrage van Elastiekenkoers

Ruim 180 deelnemers aan de Elastiekenkoers van 2019 brachten op 27 juni een bedrag van bijna 90.000 euro bij elkaar. Op maandagavond was het zover en werd het opgehaalde bedrag uitgekeerd aan een twintigtal initiatieven of instanties uit de Hof, waaronder het jeugdhonk dat in Hengevelde wordt opgezet voor 12 tot 16 jarigen. Zij ontvangen een bijdrage voor een pooltafel, muziekinstallatie en tv, totaal 2500 euro. 
Tonnie Wegdam, woordvoerder werkgroep Jeugdhonk: "We hebben het kerkbestuur gevraagd of we gebruik mogen maken van het huisje achter de pastorie, maar de gesprekken daarover moeten nog plaats vinden. Ook de Marke of een andere plek is een optie, maar die 2500 euro gaat in ieder geval worden gebruikt voor de inrichting van het jeugdhonk."
(Het citaat van Tonnie Wegdam stond vanochtend niet correct op Wegdamnieuws. Nu staat zijn citaat hierboven correct weergegeven.)

Ook veel Deldense initiatieven kregen een bijdrage. Het doel van 2019 was om kinderen en jongeren die dat nodig hebben een extra duwtje in de rug te geven. Van het inzamelen van kleding tot het organiseren van kindervakanties en van stimuleren van talent tot het aangenamer maken van het leven van zieke kinderen.