De vrijwilligers van Kulturhus de Marke aan het woord: deel 5 met Harry Lentelink

De SSGH wilde de Marke veranderen in een kernvoorziening, het Hart van Hengevelde, waar iedere Hengeveldenaar, jong of oud, wel of geen sporter, welkom is. Daarbij zou het beheer van de Marke met vrijwilligers de basis vormen. Meer dan 180 personen uit onze gemeenschap sloten zich aan, goed voor 5500 uren. Geweldig! Inmiddels draait het project bijna vier maanden en is Wegdamnieuws bezig met een serie waarin de vrijwilligers aan het woord komen. Wat is de drijfveer, motivatie, de verwachtingen? Waar bestaan de werkzaamheden uit, de ervaringen tot nu toe? Vandaag deel 5 met Harry Lentelink, onderhoud en beheer. Harry:”Vrijwilligerswerk is gezellig en het voelt goed om iets voor de gemeenschap te doen. Wij spreken uit ervaring!”

In cognito: Frank Slijkhuis in actie

Op maandagmorgen werk ik als vrijwilliger voor Kulturhus de Marke. De Marke is van ons allemaal, iedereen jong en oud. Dit vind ik belangrijk en daarom werk ik er graag aan mee om dit mooie Kulturhus in stand te houden. Hennie Tuinte heb ik gevraagd om mij te helpen. Hij reageerde meteen positief. Daarnaast hebben we enkele oproepbare reserves, Ronald Pelle, Frank Slijkhuis, Erwin Koenderink en Rob Kuipers. Die vallen in als wij verhinderd zijn.

<<< Hennie Tuinte

We beginnen elke maandagmorgen om negen uur. Eerst de sportzaal vegen, daarna met de boenmachine. Een van ons rijdt daarmee door de zaal, zodat de hele vloer goed schoon wordt.Dit duurt ruim anderhalf uur. We halen ook zwarte strepen en andere vlekken weg.Een van ons gaat tegelijkertijd de tribune schoonmaken. De ene keer wordt er geveegd, soms is stofzuigen nodig of komt de dweil eraan te pas.
Ook worden de prullenbakken geleegd.


Erwin Koenderink

Tegen half elf is het tijd voor een kop koffie samen met de andere vrijwilligers die aanwezig zijn. Na de koffie wordt de toestellenberging op orde gebracht. De boenmachine wordt schoon gemaakt, zodat die klaar is voor de volgende beurt.
Na alle werkzaamheden gaan we tegen 12.00 uur naar huis.

Het is fijn deze werkzaamheden met zijn tweeën te doen. Het is een mooie activiteit en belemmerd mij in niets in alles wat in de rest van de week moet gebeuren. Bovendien, kun je een keer niet, dan staat er altijd een reserve klaar.Als je ook vrijwilliger wil worden, kom gerust een keer langs op maandagmorgen!


Ronald Pelle in het blauw met Arjan Wergereef links

Vrijwilligerswerk is gezellig en het voelt goed om iets voor de gemeenschap te doen. Wij spreken uit ervaring!