maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het regende zonnestralen bij zesde Verlichte Avondwandeling in Markvelde

  • maandag, 09 oktober 2017 09:27
  • Geschreven door 

Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond vond de jaarlijkse verlichte avondwandeling door het Markveldse buitengebied plaats. Met om de tien meter een waxinelichtje werd de vijf kilometer lange tocht door weilanden, langs beken en door bosstroken verlicht. En hoewel het weer, vooral op de zaterdag, de organisatie ernstig in de steek liet werd er volop genoten door de vele deelnemers. Op vrijdag kwamen naar schatting een kleine duizend wandelaars naar ’t Lammershoes alwaar de tocht begon. Zij zagen onderweg in het thema “een reis door de tijd” vele hartverwarmende verlichte uitbeeldingen en voorstellingen. Nog een tegenvaller voor de organisatie was het technisch mankement in de door scouting Neede vervaardigde touwbrug over de Schipbeek, waardoor deze op het laatste moment, een half uur voor aanvang, uit de route genomen moest worden. Het enthousiasme van de wandelaars was er niet minder om.

IMG 20171006 193928

Zij genoten van de in steeds wisselende kleuren verlichte fonteinen in de Schipbeek, maar ook van de waarheidsgetrouwe kopie van de Flintstones-auto op de wal. Verder in de route had een buurt een levend theaterspel opgetuigd rondom de communicatie in de loop der tijden. Eenmaal binnengetreden door de grote staande klok liep het publiek twee levende holbewoners tegen het lijf, die hun rotstekening lieten zien. Daarna enkele indianen die met rooksignalen elkaar berichten doorstuurden en verder meer moderne communicatieapparatuur als wandelende mobieltjes.

Ook een sneer naar de plaatselijke politiek bleef niet uit door de verlichte mededeling dat in het Noordijkerveld de glasvezelaanleg nog steeds toekomstmuziek is. Ondertussen was na het gratis kopje koffie al een reis gemaakt door zeven groene bruiloftsbogen, van pas getrouwd tot diamanten feest. In de authentieke schuur op het erve Kimmels kon de inwendige mens versterkt worden en had de historische kring Deep’n gezorgd voor een geschiedkundige terugblik.

Verder ging de tocht langs de beek en door de weilanden. De boerenluchten zorgden hier voor extra accent op de landelijke uitstraling. Prachtig verlicht waren de vele fietsen die in een rijwielhistorisch museum niet zouden misstaan. De route werd afgesloten met een mooie inkijk in de toekomst als de opwarming van de aarde nog verder vorm aanneemt: “Markvelde aan Zee” met een uitgebreid zeestrand ter hoogte van waar nu het schoolgebouw staat.


Logischerwijze was de opkomst op de verregende zaterdag minder, maar het plezier dat de bewoners uit de buurtschap Markvelde met elkaar moeten hebben gehad bij de voorbereiding van deze wederom bijzonder geslaagde Verlichte Avondwandeling zal er niet onder hebben geleden. Wie zich nu door de weergoden heeft laten beïnvloeden om het te laten afweten, heeft een bijzonder fraaie uitgave van deze prachtige traditie gemist. Volgend jaar in het eerste weekend van oktober is er een nieuwe kans.

Laatst aangepast op maandag, 09 oktober 2017 09:34
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren