De Höftemennekes liet zich gelden tijdens sleuteloverdracht in Goor (video)

Het is inmiddels traditie geworden op de zaterdag van de Carnaval in de Hof van Twente. De carnavalsverenigingen van Goor, Bentelo en Hengevelde komen samen om elkaar op een leuke manier ´in de zeik´ te zetten middels toespraken en sketches met als afsluiter de sleuteloverdracht van burgemeester Nauta aan de Hofprins. Dit jaar was de eer aan Hengevelde om in de naam van Prins Roy de Hofprins te leveren. Tot en met dinsdag regeert de ondernemende Hengeveldenaar over de gehele Hof van Twente, zo liet hij ook in zijn proclamatie horen. Maar dit was niet het hoogtepunt van de ochtend in het gemeentehuis. Deze eer viel te beurt aan Kasper Put, Frank de Wit en Stephan ter Doest die namens de Hengeveldse enclave een show genaam ´Streetlab Niet Te Geloven´. Hierin lieten zij zien dat de twee heren onlangs twee verhalen hebben meegemaakt welke op het grote scherm te zien waren.

De prinsen uit de Hof mochten vervolgens stemmen of ze geloven of de verhalen van de heren waar zijn. En het waren niet de minste verhalen die ten tonele kwamen. De ene was dat beide heren speciaal voor de Carnaval een tatoeage hebben laten zetten. Het andere verhaal was ze de vrouw van Prins Dennis van de Hagmöllnlummels naakt hebben gezien en dat Kasper dit zelfs gefilmd heeft. Verhalen waar diverse monden van open vielen in de zaal, zo ook die van burgemeester Nauta. Bekijk HIER de video.
Ook was naast de prachtige optredens van Marjon Stokkers (Jonkvrouw) en Anke Gerritsen (haar adjudant), de Maxi- en Mini Dansmarietjes opnieuw een speciaal optreden van de Maxi Maxi Dansmarietjes. Zij lijken zoals de Hengeveldse president al aangaf met het jaar fitter te worden, waarmee een nieuwe traditie lijkt geboren.
Al met al was het een prachtige ochtend waar Tom Jannink als voorzitter van de Hagmöllnlummels liet zien Wegdamnieuws elke dag trouw te lezen. De redactie waardeert het dan ook dat Tom geheel belangeloos zoveel reclame heeft gemaakt en ervoor heeft gezorgd dat de bezoekersaantallen op dit moment zeer hoog zijn. De redactie wenst iedereen een goed Carnaval toe en de redactie zal verslag doen van het Carnavalsweekend.
KLIK HIER VOOR DE FOTO'S.