maandag, 22 juli 2019 22:36

Zonneparken Hof van Twente kunnen energie kwijt!

Geschreven door
De vijf zonneparken in de Hof van Twente, met een gezamenlijke oppervlakte van 45 hectare, hebben geen probleem met het aansluiten op het elektriciteitsnetwerk. Voor alle parken geldt dat ze van Enexis de garantie hebben dat ze de opgewekte stroom aan het netwerk kunnen leveren.
Afgelopen week berichtten verschillende media dat de komende jaren minder duurzaam opgewekte energie aan het netwerk aangesloten kan worden vanwege capaciteitsproblemen bij de hoogspanningsstations.Uit een rondgang langs de verschillende ontwikkelaars blijkt dat zij reeds afspraken met Enexis gemaakt hebben over het aansluiten en leveren aan het net.
Op dit moment zijn er in de Hof van Twente 5 zonneparken bestemd/vergund. Totaal wekken deze zonneparken straks de energie op voor ca 12.000 huishoudens. De verschillende ontwikkelaars zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen zodat de bouw van de meeste parken dit najaar gestart kan worden.
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.