Mike te Wierik koerst keurig en knap via Euroborg en Pride Park Stadium naar de geboortegrond van het “Football”.
Na de overwinning van FC Groningen op Ajax, een paar weken geleden, stond er een mooie foto in de Volkskrant. Mike te Wierik troost Donny van Beek. Een imponerend plaatje. Mike heeft hem bijna in een houtgreep. Donny wil eigenlijk niet getroost worden. Hij kijkt Mike ook niet aan, maar wil zo snel mogelijk naar de kleedkamer. Mooi om te zien. De hele wedstrijd kwam Ajax niet aan het scoren. Donny wil weg uit Groningen en zo snel mogelijk naar het lucratieve contract van Real Madrid. Je ziet het niet, maar Mike geniet!

Soms hoor je iets waar je direct bang van wordt. Zo ook in 1938 in Amerika. Een tijd voor de naderende tweede wereldoorlog. En dan opeens. In een ge- weldig opgezet hoorspel, landden er opeens Marsmannetjes in Amerika.
Oorlog, nu al en dan nog wel met bewoners van Mars! Het Amerikaanse leger kwam in hoogste staat van paraatheid. Maar alles was maar een verteld verhaal met echt geluid. Veel mensen geloofden die invasie en werden bang. “The war of the Worlds” van H.G. Wells plantte op deze manier een onvergetelijk Canon in de wereldgeschiedenis.

Soms hoor je iets waar je direct bang van wordt. Zo ook in 1938 in Amerika. Een tijd voor de naderende tweede wereldoorlog. En dan opeens. In een geweldig opgezet hoorspel, landden er opeens Marsmannetjes in Amerika. Oorlog, nu al en dan nog wel met bewoners van Mars! Het Amerikaanse leger kwam in hoogste staat van paraatheid. Maar alles was maar een verteld verhaal met echt geluid. Veel mensen geloofden die invasie en werden bang.
“The war of the Worlds” van H.G. Wells plantte op deze manier een onvergetelijk Canon in de wereldgeschiedenis.

Nieuwjaarsknaller: Jeroen Pauw naar Hengevelde, wie schuift aan?
Een paar weken geleden is Jeroen Pauw gestopt met zijn “late night” show bij de NPO. Na dertien en een half jaar gestopt met zijn kijkcijferkanon. De Volkskrant omschreef die show als volgt: ”De nauwelijks verhulde verveling
van Jeroen Pauw was een van de fijnste dingen van de TV. “. Zonder tranen vertelde Jeroen nog wel dat hij met z’n “talkshowtafel” het land in gaat. Waar landt deze praattafel in den lande? Na het horen van zo’n trotse “pauwelijke” balts, vlogen de ideeën als kansrijke invulling door Hengevelde. Ook de redactie van Wegdamnieuws ziet grote kansen om de talkshow van Jeroen Pauw naar Hengevelde te halen. Het “kultuurhoes de Marke” is de plek waar Jeroen Pauw zich niet hoeft te vervelen.
Maar welke mensen schuiven aan om Jeroen te boeien?

Vrouwenquotum in Hengevelde leidt tot een bijzondere bewogen bestuurlijke aardverschuiving
Het kon niet uitblijven. Ook niet in Hengevelde. Nadat het vrouwenquotum voor bedrijven in de tweede kamer was vastgesteld, kon Hengevelde niet achterblijven. Ooit kenden we Margareth Thatcher. De iron lady van het Verenigd Koninkrijk. Nu hoor je andere invloedrijke bestuurlijke zwaargewichten zoals Ank Bijlevelt, Ellen Nauta en Angela Merkel. De invloedrijkste vrouw van Nederland is de cardioloog Angela Maas. We hebben zelfs Ursala van de Leyden als voorzitter van de Europese commissie. ( Naar haar naam te oordelen, denk ik dat haar roots in Nederland liggen).

Pagina 1 van 6