Winnaar Wegdamnieuws Eredivisie naar Manchester United

De aanbieding voor de winnaar van de Wegdamnieuws Eredivisie waren twee wedstrijdkaarten naar keuze, het werd Manchester United! Afgelopen weekend is een groep van 10 vrienden uit  Hengeveldse  naar de wedstrijd Manchester United - West Ham United, welke eindigde in 2-1 voor de ploeg van Louis van Gaal. De trip van de overige 8 personen werd eveneens mede mogelijk gemaakt door Wegdamnieuws. Mooie bijkomstigheid was dat de winnende treffer gemaakt werd door Robin van Persie. De heren hielden voor Wegdamnieuws een reisverslag bij. "Vrijdag 17.45 uur zijn we met zijn allen vanuit Hengevelde in de taxi richting Schiphol. 21.45 uur zouden we moeten vliegen, na een kleine vertraging van 45 minuten dan toch de lucht in met Easy jet. Na een veilige landing met de Easy jet zijn we met de Cab naar het hotel gebracht. Daarna hebben we ’s avonds de binnenstad van Manchester city ontdekt. Een leuk uitgangscentrum waar we nog een tijdje hebben vertoeft. Zaterdag: match Day, na het ontbijt zijn we richting het stadion van Manchester gelopen.

Vanuit ons hotel was het ongeveer 5 minuten lopen naar het stadion. Net voor het stadion hebben we in de plaatselijke manchester kroeg alvast wat sfeer opgedaan. 15.00 uur Engelse tijd het stadion in en de wedstrijd begint. Manchester begint goed na 5 minuten spelen opent Rooney de score. Na een kwartier is het Van Persie die de voorsprong verdubbeld. West Ham kwam nog voor de rust terug in de wedstrijd. Diafra Sakho scoorde de aansluitingstreffer. In de tweede helft stond United lange tijd met de rug tegen de muur. Dat kwam vooral omdat Rooney na een uur spelen een rode kaart had gekregen wegens natrappen. Hoewel West Ham er een slotoffensief uitperste, hield Manchester United stand. Een doelpunt van Kevin Nolan werd afgekeurd vanwege buitenspel. Eindsignaal, manchester heeft de broodnodige 3 punten in de pocket. Na de wedstrijd zijn we nog even terug gegaan naar het Manchester cafe. Op zondag hebben we nog even een terrasje opgezocht. De Engele weergoden waren ons goed gezind dit weekend. Al met al een schitterend weekend."