Wijngaard Hof van Twente is door de ANWB genomineerd

De Bentelose wijngaard Hof van Twente is door de ANWB genomineerd voor de prijs 'Meest maatschappelijke uitje van Nederland 2015'. De nominatie is gebaseerd op het feit dat de vakjury van mening is dat de wijngaard ‘Maatschappelijk relevant is. Voor het vijfde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van ‘Leukste uitje van Nederland’. Naast de publieksprijs voor het ‘Leukste uitje van Nederland’ en ‘Leukste uitje van de provincie’, kent ANWB in 2015 óók een prijs toe aan het ‘Meest maatschappelijke uitje’.

Op 30 maart wordt de winnaar bekendgemaakt . De leden-jury heeft zich over de inzendingen gebogen en uit de 34 inzendingen een top 7 van genomineerden vastgesteld. Dit zijn geworden:

Ctaste en CtheCity - Amsterdam

Museum voor 1 dag - Amersfoort

Natuurmonumenten excursies – Nieuwkoopse Plassen

Stadsboerderijen – Den Haag

Theater Posthuis - Heerenveen

Wereldpaviljoen Steyl - Venlo

Wijngaard Hof van Twente – Bentelo

De verkiezing van het  ‘Meest maatschappelijke uitje’ past binnen de ambitie van ANWB om een betekenisvolle rol te spelen op het gebied van Vrije Tijd. Belangrijke thema’s voor ANWB zijn; ontwikkelingen die mensen verbinden, dit vanuit de ‘samen beter uit’ gedachte, dé ambitie omrecreatie letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen te brengen en het aspect dat al deze ontwikkelingen een toegevoegde waarde hebben voor ANWB-leden en de
samenleving.

Toelichting

Met de verkiezing van het ‘Meest maatschappelijke uitje’ verwacht de ANWB een positieve stimulans te kunnen geven aan veelbelovende, maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrije tijdsbranche. Daarmee ontstaat indirect, toegevoegde waarde voor de  samenleving en wordt voor iedereen de sociale kant van Nederland zichtbaar en duidelijk. De winnaar voert uiteraard  één jaar lang detitel ‘Meest maatschappelijke uitje van 2015’ van Nederland waarmee dit uitje zich kan profileren als maatschappelijk betrokken aanbieder binnen de Vrije tijdsbranche.

Wijngaard Hof van Twente in Bentelo is genomineerd voor de ANWB-prijs 'Meest maatschappelijke uitje van Nederland 2015'. Dit is een verkiezing die voortkomt uit de verkiezing 'Leukste uitje van Nederland', eveneens van de ANWB. De wijngaard is genomineerd omdat ze volgens de jury maatschappelijk relevant is. "De genomineerde uitjes leveren een positieve bijdrage aan de samenleving en zijn stuk voor stuk initiatieven die mensen met een achterstand of een beperking een 'geluksmoment' laten beleven", aldus de ANWB. Voor de verkiezing hadden 34 'uitjes' zich ingeschreven.

Dat aantal is door een ledenjury teruggebracht tot zeven. De zeven genomineerden zijn: Ctaste en CtheCity in Amsterdam, Museum voor 1 dag in Amersfoort, Natuurmonumenten excursies voor visueel beperkten in Nieuwkoopse Plassen, Stadsboerderijen Den Haag, Theater Posthuis in Heerenveen en Wereldpaviljoen Steyl in Venlo.