Project Duurzame Scholen Overijssel: Lening € 61.000 voor Bentelose basisschool

Het project Duurzame Scholen Overijssel is gestart: De energiecoaches die basisscholen in acht Overijsselse gemeenten gaan ondersteunen bij het nemen van energiemaatregelen zijn bekend.De gemeente Hof van Twente heeft onder meer voor de Onze Lieve Vrouwe School in Bentelo een leningaanvraag gedaan bij de provincie Overijssel voor het verduurzamen van de school. Ze gaan net als basisschool Erve Hooyerinck in Delden zonnepanelen plaatsen en LED-verlichting aanbrengen. De Bentelose basisschool ontvangt € 61.000 voor deze aanpassingen, De Deldense basisschool € 52.000. Met de besparing wordt de lening afbetaald.

De start van het project Duurzame Scholen werd extra luister bijgezet doordat Erve Hooyerinck in carnavalsfeer verkeerde op deze dag. Daarbij werden Programmaleider Nieuwe Energie Overijssel, Arnout Potze, en wethouder Harrie Scholten welkom geheten door Graaf Sjoerd en Gravin Lotte. Beide bestuurders werden door hen onderscheiden voor hun inspanningen voor de duurzaamheid in Overijssel en de Hof van Twente. Arnout Potze sprak de kinderen toe en reikte de leningen symbolisch uit aan Geert Ros en Fred Lindemann.

Beide directeuren wijzen erop dat naast de fysieke aanpassingen ook educatie en deelname van kinderen, leerkrachten en ouders heel belangrijk zijn om de wereld om ons heen groener te maken. Nu en in de toekomst van onze jeugd. Daarom zijn zij ook blij met de projecten van Hofpower van de gemeente Hof van Twente waarbij op een praktische manier met kinderen energie bespaard wordt en al het afval gescheiden wordt.