Beste kinderen, ouders en heel Hengevelde

In vreemde, moeilijke tijden als deze, wil ik jullie graag even mee terug nemen naar de Kerstmarkt. Wat kan de Hengeveldse samenleving samen veel!
 
Weten jullie nog? Die gezellige Kerstmarkt? De mooie wensboom voor de kerk? Het lijkt lang geleden, in een hele andere tijd. Deze Kerstmarkt heeft veel opgeleverd. Gezelligheid, saamhorigheid en natuurlijk ook veel geld om mooie dingen mee te doen.
Gijsje Eigenwijsje
Kinderen, die heel erg ziek zijn… Je hoopt allemaal dat je het nooit mee hoeft te maken. Toch wordt dat beeld in deze Coronatijd een nachtmerrie, die opeens realiteit zou kunnen worden. De stichting Gijsje Eigenwijsje wil gezinnen, met terminaal zieke kinderen, een ontspannen onbezorgde vakantie geven. Dankzij de opbrengst van de Kerstmarkt konden wij deze stichting een cheque van €2500,- overhandigen.
Wensboom
In de wensboom werden vele wensen opgehangen. Een onpartijdige jury (“de drie wijzen uit het oosten”) heeft hieruit zes wensen gekozen. De ouderraad heeft al deze wensen in vervulling kunnen laten gaan. Misschien heb je een aantal van deze wensen gemist, daarom staan ze hier op een rij. In moeilijke tijden is mooi positief nieuws altijd welkom!
 
1.       Thijs wilde graag een echte dikke snor. Die wens ging in vervulling. In zijn klas werd hij verrast met meerdere snorren. https://www.wegdamnieuws.nl/nieuwsoverzicht/kerstmarkt/item/10241-eerste-wensen-wensboom-in-vervulling
2.       Bij de Eikenborg wordt wekelijks gekookt en samen gegeten. Een anonieme tipgever hing een wens in de boom. Het bestek bij dit gezellige samenzijn was toch echt een allegaartje en aan vervanging toe. Van de opbrengst van de Kerstmarkt kon nieuw bestek gekocht worden, maar ook kopjes en glazen. Een mooi gedekte tafel met deze cadeaus en een heerlijk dessert stonden klaar.
3.       Anne had een wens ingediend voor haar vader. Het zou zo fijn zijn, als hij nog eens mee kon trainen of meedoen met een warming up van het eerste van WVV’34. Dat werd geregeld door de ouderraad. En meer dan dat: een mooi feestje, samen met oud-teamgenoten  volgde. https://www.wegdamnieuws.nl/nieuwsoverzicht/kerstmarkt/item/10331-wens-anne-schonenborg-papa-nog-eenmaal-in-wvv1
4.       Namens de Zonnebloem was er een wens ingediend voor mevrouw Velthuis. Zij naait op hoge leeftijd nog steeds kleertjes voor de missie. Een serenade van Amuzant en een optreden van Jans en Mans waren het begin van een gezellige avond voor haar. https://www.wegdamnieuws.nl/nieuwsoverzicht/kerstmarkt/item/10332-wens-zonnebloem-mevr-velthuis-in-het-zonnetje
5.       Tygo, Dex en Izzy wilden oma Agnes graag verrassen. Een jaar lang maandelijks een bloemetje zou haar vast opvrolijken. En natuurlijk knutselspullen, zodat oma nog heel vaak met hen kan knutselen. Oma werd met een smoesje naar school gelokt, waar zij door alle kleuters werd toegezongen.
6.       Sylvie wenste voor Wapke een weekendje weg met haar gezin, naar een park met een zwembad. Ook dat kon geregeld worden, dankzij de opbrengst van de Kerstmarkt. https://www.wegdamnieuws.nl/nieuwsoverzicht/algemeen/item/10419-laatste-wensen-uit-de-wensboom-in-vervulling-gegaan
 
Zes mooie wensen, die allemaal in vervulling konden gaan, dankzij de inzet van de hele Hengeveldse samenleving (leerlingen, ouders, de ouderraad en ondernemers).
 
Laten we diezelfde krachten ook nu bundelen om deze tijd samen door te komen: ieder in zijn/haar eigen huis, maar ook samen: door aan elkaar te denken, elkaar te helpen, een tekening of kaartje te sturen, even te bellen, begrip te hebben als iemand een keertje wat kortaf is, elkaar ruimte te geven en er te zijn voor elkaar.
 
Namens het hele team van de Petrusschool wens ik jullie die saamhorigheid en een goede gezondheid toe!
 
Met vriendelijke groet,
Dineke Hek
Directeur