donderdag 25 april 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Toer de Boer: Agrarisch rondje Hengevelde

  • donderdag, 03 augustus 2017 19:59
  • Geschreven door 

Rond de 800 bezoekers trokken woensdag rond de agrarisch gerelateerde bedrijven rondom Hengevelde, georganiseerd door de LTO (Land Tuinbouw Organisatie. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) Deelnemende bedrijven: Rose Kalverhouderij van de familie Ten Hag, Wijngaard  Hoog’n Kamp, Geurs Loonwerk,  Grondverzet & Transport, Geurs Beton, melkveehouderij Familie Pierik en de vrije uitloop kippen op het bedrijf van de familie Michorius. “Wij kijken als organisatie met deelnemende bedrijven en vele vrijwilligers (KBO, verkeersregelaars, Vrouw Actief en familieleden) zeer tevreden terug op Tour de Boer 2017.

Op iedere bedrijf kon je kennis maken met de enthousiaste ondernemers en zij vertelden over hun verhaal over het bedrijf. Een zeer leerzaam dagje voor boeren en burgers.
Bij de familie ten Hag was de ontvangst koffie/thee met cake,  bij Wijngaard  Hoog’n Kamp rondleiding door de wijngaard met een proeverij,  bij Geurs Loonwerk, Grondverzet &Transport rondkijken tussen de grote trekkers en werktuigen die voor de agrarische sector en grondverzet worden gebruikt, met een duidelijke uitleg erbij en een videopresentatie van het bedrijf.

TB2

Er zijn vele honderden (ruim 700) pannenkoeken gebakken door de vrouwen van Vrouw Actief bij Geurs Loonwerk, Grondverzet &Transport. Vervolgens werd er ook een bezoekje gebracht aan Geurs Beton. Hier kon men een zien hoe beton wordt gemaakt en tot welke eindproducten.

Op melkveehouderij Pierik natuurlijk kijken naar de koeien, die worden gemolken door een melkrobot en heerlijke producten proeven (kaas,yoghurt,kwark) van Friesland Campina.

De kippen lopen dagelijks buiten bij de familie Michorius en de kippen leggen eieren, die vrije uitloop ei wordt genoemd.

TB3

De dag is stralend begonnen en zo ook geëindigd. De pannenkoeken waren op....

Laatst aangepast op donderdag, 03 augustus 2017 20:12
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je druk maakt om niks

heb je niks om je druk over te maken

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren