maandag 16 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Basisschool Markvelde gaat sluiten: Te weinig leerlingen

  • woensdag, 21 maart 2018 08:35
  • Geschreven door 

Na 354 jaar gaan bij de basisschool in buurtschap Markvelde definitief de deuren dicht. De school telt momenteel 23 leerlingen waarvan acht in groep acht. Het Rijk heeft een ondergrens gesteld aan het aantal leerlingen op een school: de opheffingsnorm. Scholen met een leerlingenaantal dat drie achtereenvolgende jaren onder de opheffingsnorm valt, verliezen hun bekostiging. Dat betekent bijna altijd dat de school moet sluiten.

In 2014 heeft de buurtschap nog uitbundig het 350-jarig bestaan van de school gevierd. In de jaren tachtig was de school het décor van de school van meester Frans en zijn leerlingen uit de televisieserie De Zevensprong.
Na de fusie met openbare basisschool Stedeke afgelopen augustus, was er de stille hoop dat de school als dislocatie nog enkele jaren open zou kunnen blijven. Maar de aanwas van kinderen bleef stagneren. Met de betrokken ouders wordt gezocht naar een passende oplossing voor de leerlingen. De leerkrachten kunnen elders binnen de Stichting aan de slag. 

 

Laatst aangepast op woensdag, 21 maart 2018 08:40
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren