donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hoe ziet jouw omgeving er momenteel uit?

  • dinsdag, 07 augustus 2018 05:34
  • Geschreven door 

Wekenlang snakt de Wegdamse grond al naar een flinke plensbui, maar die laat voorlopig nog even op zich wachten. Groene weides veranderen in gele vlaktes. Het landelijk neerslagtekort is inmiddels opgelopen tot 278 millimeter en stijgt nog verder. Het neerslagtekort van recordjaar 1976 wordt verbroken, meldt Rijkswaterstaat. Hierboven op de foto zie je Han en Frida Stortteler in de Schipbeek die op bepaalde plekken compleet droog staat. Hoe ziet het er bij jou in de buurt uit?
Thuis of op je vakantieadres? Stuur je foto naar [email protected] of app naar 06-10175105.
Het KNMI voorziet nauwelijks regen en het blijft warm. Rijkswaterstaat verwacht dat het neerslagtekort oploopt tot ongeveer 308 millimeter. Dat is hoger dan in dezelfde periode in 1976.

schipbeek 3
Langdurige periodes met weinig neerslag komen in Nederland niet vaak voor en leiden zelden tot ernstige droogte. Dat wij in ons land weinig droogte kennen, komt door de vele meren en de gestage aanvoer van water, voornamelijk van de Rijn. Periodes met droogte zijn moeilijk te vergelijken, want het verloop van neerslag verschilt sterk van jaar tot jaar. In 1976 was er sprake van een extreme droogte. Het neerslagtekort was op het hoogste punt toen 363 mm.
Als er meer water verdampt dan dat er bijkomt, ontstaat droogte.  De droogte wordt berekend uit de hoeveelheid regen die valt, verminderd met de verdamping. Elke dag verdampt er ongeveer 5 mm water.

Top 5 droogste jaren 
1976 363 mm
1959 354 mm
1911 328 mm
1921 322 mm
1947 299 mm

schipbeek 2
Is 2018 al droger dan 1976?
Op dit moment (20 juli 2018) nog niet. Echter elke dag dat het droog is en er geen tot nauwelijks regen valt, komen we dichterbij. De verwachting is dat het de komende vijftien dagen droog blijft. Aangezien er elke dag ongeveer 5 mm water verdampt kan de optelsom gemaakt worden en is de kans groot dat 2018 het droogste jaar ooit wordt.
 
Laatst aangepast op maandag, 06 augustus 2018 17:09
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren