dinsdag 23 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zwerfafval, en nu?

  • woensdag, 24 april 2019 06:10
  • Geschreven door 
Overal ligt zwerfafval in de Hof, hoe wordt daar in de praktijk mee omgegaan door de gemeente? Bijvoorbeeld aan de Needsestraat ligt zwerfafval langs de weg, als je van Hengevelde naar Delden fietst ligt het ook overal. Hoe gaat dit in zijn werk? Een medewerker van de Hof van Twente: “Indien er een melding van zwerfafval bij ons wordt gedaan dan gaan de BOA's er mee aan de slag. Er worden geen wekelijkse controles uitgevoerd of zo, wel nemen wij meldingen aan zodat die verder opgepakt worden door de BOA's. zwerfvuil of illegaal afval dat niet in de daarvoor bestemde containers is opslagen kunt u bij de gemeente melden. Uw melding kunt u online doorgeven via het digitale meldformulier".
Wil je zwerfafval melden? KLIK HIER
Zwerfafvalaanhanger: 
zwerfafvalDe zwerfafvalaanhanger is een initiatief van Twente Milieu voor buurtbewoners, scholen en verenigingen, die zich inzetten voor een schone buurt. In de aanhanger zitten alle benodigde materialen voor een opruimactie van zwerfafval in uw buurt, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Voor inwoners van de Gemeente Hof van Twente die een schoonmaakactie gaan organiseren is de aanhanger gratis te bestellen. Klik op link voor meer informatie: https://www.twentemilieu.nl/afval/word-aanhanger.
Afval op straat en in het openbaar groen vergaat vaak maar traag. Zwerfafval kan dus jarenlang voor ergernis en vervuiling zorgen.
Hoewel zwerfafval in Nederland consequent wordt opgeruimd, zorgt het voor veel ergernis en trekt het ongedierte aan. Het opruimen kost honderden miljoenen euro’s. Schattingen van de totale hoeveelheid zwerfafval in Nederland lopen uiteen van 50 miljoen tot bijna 300 miljoen kilo per jaar.

Hoe lang blijft zwerfafval liggen?
Als we zwerfafval niet opruimen, duur het lang voordat het vanzelf is verdwenen. De afbreektijden variëren van enkele weken tot een eeuwigheid. Kauwgom vergaat bijvoorbeeld pas na minstens twintig jaar. En een aluminium blikje en plastic bakje vergaan zelfs helemaal niet. Dit soort verpakkingen vallen uiteen in minuscule deeltjes die in de bodem of in het water terecht komen. Dat is zeer schadelijk voor het milieu.
 
Laatst aangepast op dinsdag, 23 april 2019 22:19
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Rijkdom is als je opstaat

en zin hebt aan de nieuwe dag

Moniek Wegdam

 

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren