zondag, 10 februari 2019 20:03

Mike te Wierik: 'Je wordt gek na die 2-1 in blessuretijd'

Geschreven door

Wegdammmer Mike te Wierik won met FC Groningen zondagmiddag op eigen veld in extremis van Vitesse. Invaller Mo el Hankouri was het goudhaantje door in de blessuretijd de beslissende 2-1 te scoren. Aanvoerder Mike te Wierik deelde in de feestvreugde. 'Je wordt gek na die 2-1, in blessuretijd. De ontlading met de supporters was geweldig.' Te Wierik vond het een 'vieze' overwinning in figuurlijke zin. Deze punten zijn heel lekker zo in de laatste minuten maar uiteindelijk was 1-1 terecht geweest. In de eerste 20 minuten begonnen we goed, maar daarna was Vitesse beter. En de tweede helft was het van beide kanten niet hoogstaand, maar gelukkig de 3 punten!”
Het linker rijtje is nog maar 3 punten ver, Mike?


“We moeten gewoon zorgen dat we eerst onderin weg blijven dan zien we eventueel daarna wel verder. Maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd”.

Odegaard schot josjbwn
 
Het duel leek lange tijd op 1-1 af te stevenen, maar een ingeving van invaller Mo el Hankouri zorgde er alsnog voor dat de punten in Groningen bleven.
FC Groningen stijgt door deze overwinning naar de twaalfde plaats in de eredivisie met 24 punten uit 21 wedstrijden. De winnende treffer kwam uit het niets. El Hankouri zat totaal niet in de wedstrijd, maar schudde in de blessuretijd alles van zich af. Hij kwam door over links, stuurde enkele verdedigers het bos in en liet vervolgens Vitesse-doelman Eduardo kansloos.

Goal Sierhuis
Het openingsdoelpunt van Sierhuis was er één uit het boekje. Tim Handwerker kwam na een klein kwartier goed door over de linkerkant en gaf een afgemeten voorzet, die Sierhuis met een bekeken schuiver tot doelpunt promoveerde. Een echte spitsengoal.

Gelijkmaker
De gelijkmaker van Darfalou kwam op dezelfde wijze tot stand. Een scherpe voorzet van Karavaev bereikte de Algerijnse spits van Vitesse, die voor zijn Te Wierik kwam en Padt kansloos liet.

Weinig vermaak
In de tweede helft viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. FC Groningen kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten. Vitesse kreeg nog een aardige kans via Ødegaard, maar de Noor raakte de bal helemaal verkeerd nadat hij goed doorkwam in het strafschopgebied.

Miscommunicatie
Door een miscommunicatie van El Hankouri en Doan kwam Groningen in de slotfase niet tot een mogelijkheid. Beide spelers gingen alleen op de laatste verdediger Van der Werff af, maar El Hankouri schatte de looplijn van de Japanner niet goed in en leed zo balverlies. Maar in de blessuretijd zorgde de invaller ervoor dat niemand zich dat moment nog lang zal herinneren.
 
Laatst aangepast op zondag, 10 februari 2019 23:48
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.