Nijmeegse Vierdaagse dag 2: Eén groot feest in Wijchen

De deelnemende Hengeveldenaren hebben de warmste dag van de Vierdaagse in Nijmegen goed doorstaan. Rob Geerlings: “Vergeleken met de eerste dag viel de hitte100% mee. Alleen bij binnenkomst van Nijmegen werd het ineens vies warm”. Teilen water gingen erdoor, jongeren hebben de supersoakers in de aanslag, dankbaar zijn de lopers. Even een plens water over het verhitte lijf. Elly Pierik: Ja de dag is vandaag goed verlopen. De warmte viel zo nog mee....morgen op naar dag 3! 
De woensdag was de warmste dag van de Vierdaagse 2017, de bestrating reflecteerde minstens 40 graden woestijnhitte. Maar monter slingert dat menselijke lint van kilometers lengte zich rond het middaguur door de regio. Namens groep Alfons Assink, Mathilde Ottenschot:”Gelukkig kwam de zon pas laat op de ochtend te voorschijn, zodat de meeste kilometers onder redelijk goede temperaturen gewandeld konden worden”. Rita Kiezenbrink: “Met  de hitte hier werd er overal aan gedacht zoals bijvoorbeeld sproeiers. Het  viel ons allemaal nog wel mee gisteren, mee hebben in ieder geval het volbracht!”
Hieronder meer reacties en anekdotes van de Wegdamse wandelaars:                 

Rob Geerlings: “Op tien kilometer kreeg ik last van een lege maag. Om de hongerklop voor te zijn heb ik voor de finish maar een vette hap genomen. Toen afmelden en door naar medisch onderzoek. Vandaag heb ik denk ik geluk gehad dat ik beter tegen de hitte kon dan gisteren. Vertrouwen voor herstel voor morgen is er wel, de dag van Groesbeek".


Rob loopt voor de Hersenstichting, vandaar het paarse shirtje. Rob is hier bij een sponsorbijeenkomst van Jan Vulpen.  De man die met zijn motorzaag handiger als met zijn pen.

Elly Pierik:"Vandaag kregen we een roze ei, dit omdat het in Wijchen roze woensdag was. Een en al feest!  En het bewijs voor de donderdag is weer binnen. Go go voor de 7 heuvelen tocht... groetjes!"

Mathilde Ottenschot “Deze keer de roze woensdag, ofwel de dag van Wijchen. In Wijchen haalden ze alles uit de kast om het de wandelaars en ook het publiek zo aangenaam mogelijk te maken. Het was er een groot feest. En weer stonden er mensen langs de weg met voldoende water, zoutjes, snoepjes, meloen, komkommer etc. Wat natuurlijk ook erg leuk is aan de vierdaagse is de contacten die je onderweg legt. Je komt met iedereen aan de klets, oud of jong, rang of stand, het maakt niet uit. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam tegenover de elkaar.
Redelijke temperaturen dus, totdat je Nijmegen binnenloopt. Dan denk je dat je er bent maar helaas dan moet je nog zo'n 6 km. En de hitte blijft tussen de gebouwen hangen, dus peentjes zweten de laatste kilometers.
Maar we hebben het weer gehad, op naar de 3e dag, de zeven heuvelen, de dag van Groesbeek”.

Rita Kiezenbrink: Hallo! De roze woensdag is voor ons goed verlopen,  iets voor zes uur zijn we gestart en dan wordt  je word uitgezwaaid door studenten die de hele nacht gefeest hebben . Het gaat eraf,  gejoel en zo . Door dorpen gelopen als Wijchen en  Beuningen; wat een onthaal allemaal! Muziek van een Dj en live muziek , schitterend , zelfs een dj die buitenaf in de weide staat , heel bijzonder en dan Nijmegen; geweldig . Verder gaat het goed , nu ontbijten dan de tocht beginnen zeven heuvelen tot ziens en horens Groeten  Truus en Rita!”


Truus Otten Rutjes en Rita Kiezenbrink

Deze "Drankman" loopt zo de 40 km, geweldig!

Voor Alfons Assink was het een bijzondere woensdag. Beide zonen op bezoek, schoondochter en kleinzoon Luuk!  Wouter Assink:” We hebben in Beuningen gestaan, dat was makkelijker met onze Luuk! Het was er hartstikke gezellig, het leek wel of alle bruiloftzangers van vroeger er stonden. Pa en tante 'Thil' waren goed te pas en zeiden dat ze weinig last hadden van de hitte( al hadden ze dat wel, hadden ze dat toch niet toegegeven) Mijn broer Geert-Jan bracht nog even een verrassingsbezoek, want die moest toch in Wijchen zijn! Al met al een leuke dag!”

Geert-Jan Assink:” Ik had een afspraak in de buurt en ben even een kwartier langsgegaan toen ik hoorde dat ze bijna bij Wouter waren die stond te kijken in Beuningen. Vrijdag gaan we 'echt'

"De sproeier van Rita"

Enkele cijfers
2e dag niet gestart/ uitgevallen 1.525
2e dag uitgelopen 39.719

De oudste deelnemer aan de aan de 101ste Vierdaagse is een 90-jarige inwoner uit Heerenveen. Hij loopt de 30 km afstand.  Met zijn 86 jaar is Jan Tollens uit Hengelo (Overijssel) de oudste deelnemer op de 40 km afstand. De oudste deelnemer tijdens de 101ste Vierdaagse op de 50 km afstand is de heer D.A. Beemsterboer uit Goor. Hij is 87 jaar oud en loopt zijn 26ste Vierdaagse.

Nijmegenaar Bert van der Lans (85) gaat in 2017 op voor zijn 70ste Vierdaagsekruis. Hij loopt de 30km afstand. In de rangorde van hoogste beloningen wordt hij gevolgd door Dick Koopman (86) uit Oudorp (NH) die met deze editie eveneens op de 30 km zijn 68ste Vierdaagsekruis hoopt te halen. 

De allerjongste deelnemer aan de 101ste Vierdaagse heet Maud Molemans en woont in Nijmegen. Zij wordt op 31 december van dit jaar 12 jaar oud.

 Oonze Elly is good te passe.

Dinsdag in het blauw, woensfag roze, vandaag?

Foto Rob Geerlings