W.V.V.’34 speelt in onsportief duel gelijk tegen TVO: 3-3: “Dit beïnvloedt de wedstrijd”

W.V.V.’34 heeft vanmiddag in Beckum gelijkgespeeld tegen TVO, hetgeen staat voor Tot Vriendschap Opgericht. Van vriendschap tussen beide ploegen was absoluut geen sprake binnen de lijnen, want het duel werd ontsierd door de vele overtredingen in beide kampen.

Na de vuurwerkshow vanaf veld 2 leek in de openingsfase het vuurwerk van de gasten uit Hengevelde te komen. Een overnieuw genomen vrije trap werd door Remi Leferink perfect op het hoofd gelegd van Wouter Roescher en zo stond het na 11 minuten 0-1  (foto boven).
Zo’n 10 minuten later viel de gelijkmaker al. W.V.V.’34 lijkt iets van een corner syndroom te ontwikkelen, ook hier viel de bal na een hoekschop goed voor de tegenstander. Roy Leferink wist er wel raad mee. 1-1.
De wedstrijd ontwikkelde zich met overtredingen en kansen over en weer en daar kwam minuut 43. W.V.V.’34 liet zich net als afgelopen week meerdere keren verrassen in de omschakeling. De uitkomende keeper Kevin Smit liet zich passeren en de bal caramboleerde van hoog uit de lucht bij de tweede paal in het doel. Doelpuntenmaker Daan ten Dam. Zo gingen de groen gelen met een 2-1 achterstand richting de kleedkamer.

Kort na de thee werden de rollen omgedraaid en ging het corner syndroom richting TVO. Eerst in minuut 48 Remi Leferink die hoog boven iedereen uit torende en fraai de binnenkant paal de gelijkmaker binnenkopte. Kort daarna was het Wouter Horstink die de hoekschop zelfs in één keer binnen schoot.
Even later ontving de opgefokte Jorn van Laar voor de tweede editie op rij de rode kaart waarmee de wedstrijd gespeeld leek tot het moment dat een vallende speler van W.V.V.’34 de bal binnen de 16 tegen de hand kreeg. De daaropvolgende strafschop betekende de gelijkmaker. Thomas Wegdam had even later de 3-4 op zijn schoen, maar vond de keeper op zijn weg.
Ook tegen tien man lieten de Hengeveldenaren zich verrassen in de omschakeling, maar kropen door het oog van de naald.

In de slotfase drong W.V.V.’34 nog aan waarbij ook invaller Lars Aarnink de matchwinnaar had kunnen (moeten?) worden, maar ook hij vond de doelman op zijn weg. Zo eindigde het duel op Sportpark de Kruudhof onbeslist.

Doelpuntenmaker Remi Leferink reageert op de vraag of hij kan leven met het resultaat en of hij ook merkte dat er een opgefokte sfeer hing: “Voor huize Leferink is dit een prima uitslag. Denk dat de verhoudingen op het veld ook wel zo waren. Wij zijn periodes de bovenliggende partij geweest, maar TVO ook. De opgefokte sfeer komt denk ik door het derbygevoel, je wilt gewoon winnen. De scheids strooide ook met kaarten, dit beïnvloedt de wedstrijd op een negatieve manier, het was niet nodig. Helaas kregen we geen penalty door de handsbal van mijn broer. Al met al kan ik leven met een punt, het was voor het publiek denk ik ook een vermakelijke pot.”

Opstelling W.V.V.’34: Kevin Smit, Martijn Baas, Bas Assink, Remi Leferink, Tom Brummelhuis, Wouter Roescher, Stan Aarnink (’59 Lars Aarnink) Dani Morsink, Wouter Horstink (’79 Hamoudi Jaafil), Gijs Pierik, Randy Smit (’59 Thomas Wegdam)

Gijs Pierik zet met succes een sliding in
Gele kaart voor W.V.V.'34
Gijs Pierik dichtbij een treffer, maar helaas voor hem...
Felle strijd om de bal tussen de twee ploegen
De ouderwetse methode 'vot-met-den-kei'
De 0-1 in beeld

W.V.V.’34 had hier een strafschop kunnen krijgen vanwege een duidelijke handsbal op de doellijn. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Remi Leferink daarvoor een duwfout maakte, hetgeen de scheidsrechter ook ontging.