dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hengeveldenaren onder 18 jaar ontvangen jodiumtabletten

  • donderdag, 05 oktober 2017 08:01
  • Geschreven door 

In oktober 2017 ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in Nederland een doosje jodiumtabletten. Mensen die 40 jaar of jonger zijn, en binnen 20 km van een kerncentrale wonen, krijgen tabletten toegestuurd evenals personen onder de 18 jaar die binnen 100 km van een kerncentrale wonen. Hengevelde ligt op minder dan 100 km afstand van de kerncentrale Emsland in het Duitse Lingen en dus wordt aan iedereen die 17 jaar of jonger is een doosje verstuurd.“Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Onlangs is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden. Daarom ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in de nabijheid van een kerncentrale tussen 10 en 25 oktober 2017 een doosje met jodiumtabletten. Dus van centrale opslag naar eigen medicijnkastje. Jodiumtabletten zijn dan direct in huis ten tijde van een kernongeval. Dat scheelt kostbare tijd.” Jodiumtabletten beschermen tegen radioactief jodium dat daarbij kan vrijkomen.

Laatst aangepast op donderdag, 05 oktober 2017 08:19
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

slush pool worker offline read full article bitcoin mining return on investment calculator mining return on investment calculator