Tweede zaterdag snoeihout brengen: Denk aan de vrije gift!

Zaterdag 24 februari de tweede zaterdag van het opbouwen van het paasvuur. Het is -4 en er waait een straffe oostenwind. Rond de klok van half 10 meldt de eerste aanhanger met snoeihout meldt zich bij de poort. De vrijwilligers, 3 man sterk staan klaar om de aanhanger te lossen. De hele morgen loopt het goed door ondanks de koude temperaturen. Ritschie Rouhof:”Doordat er vorig jaar extra kosten zijn gemaakt wat betreft afvoeren rotzooi hebben we dit jaar een vrije gift pot bij het paasvuur. Gelukkig zijn de mensen bereidt om er een kleine vergoeding in te doen. Helaas moesten we ook iemand terugsturen in verband met het brengen van struiken met kluit. Nogmaals zand brandt niet!”

Foto: Martijn de Wijs

Tijdens de momenten van rust werd genoten van een warme bak koffie of thee. Om half 1 was het de wisseling van de wacht. Namens de Culturele Wekgroep Markering is er gezorgd voor een warme kom snert met dikke stukken rookworst. Ritschie:”In de middag is het iets rustiger, waardoor we meer tijd hebben om de boel schoon te houden en waar nodig is het hout met de voorlader hoger op te gooien. Ondanks de kou heeft Wegdamnieuws gezorgd voor een kratje bier en willen we de mensen die een vrije gift gedaan hebben bedanken. We moeten het immers samen doen.
In principe kan er tot en met 24 maart snoeihout gebracht worden. Zo willen wij 31 maart het paasvuur met de kraan brand klaar maken. Mocht er veel vraag zijn om 31 maart ook nog hout te willen brengen horen we dit graag.

Namens de Culturele Werkgroep willen we wederom de vrijwilligers bedanken en tot volgende week zaterdag. We zijn open van 9:30 uur tot 16:00 uur”.