Très Chic betrekt nieuw pand in China

Très Chic is ook in China uit zijn jasje gegroeid en gaat op korte termijn verhuizen naar een nieuw pand om de productie capaciteit in te vergroten. Jan Brinkman: ”Per 1 maart zal de nieuwe locatie in gebruik genomen worden!  Dit is noodzakelijk geworden door de grote vraag naar onze japonnen, het pand zal dan ook zo rond de 2400 m2 zijn, voldoende om onze groei onder te brengen”.
Rolf Kuipers en Thijs Aarnink hebben er al bijna 12 dagen doorgebracht om de hal bedrijfsklaar te krijgen. Tijdens de werkzaamheden stuitten de heren onlangs op een groot probleem. In de wereldstad Xiamen is geen goede bezem te krijgen. De oplossing? Rotink levert nu ook over de grenzen, namelijk in l China (zie foto bij lees meer) Maar de Hengeveldse mannen kwamen meer eigenaardigheden tegen in het verre oosten:

Uiteraard heeft Han een groot assortiment, dus dit probleem is snel opgelost. Vanaf heden is Rotink dus de hofleverancier van de bezems voor Très Chic!

Rolf over de afgelopen weken:

- Communiceren zeer lastig, geen hond (o nee! die eten ze hier) spreekt Engels
- Op straat kijken ze je allemaal aan alsof ze nog nooit een blanke hebben gezien. Maar ja we zijn ook 2 koppen groter!
- De woorden bezem, opruimen, schoon, netjes en strak kennen ze hier niet. Maar ja; daar zijn wij voor!
- Lunchen is hier geniaal. Allemaal geld in de hand drukken en een bord rijst met ‘kroam’. Maar wij maken er het beste van en komen door die droge rijst hopelijk een paar kilo lichter terug!
-- Zondag was het hier de koudste dag sinds 10 jaar. Maarliefst 8 graden brr.

Kortom: Er is echt sprake van een groot cultuurverschil. Hier is het meer van: "ik moet voor jou een tafel maken? Hier heb je de tafel". Wat ze verder beschadigen, vies maken en rommel achter laten, is normaal. Met schilders, "die muur moet wit? Oké’; hier, hij is wit". Wat ze verder allemaal mee sauzen en raken, maakt ze niet uit. Mensen zijn hier totaal anders. Op het gebied van technologie lopen ze ver voor, maar de manieren en gedrag zeer traditioneel hier in het verre oosten".

Hieronder enkele foto's vanuit Xiamen China:

De beschikbare Chinese bezems