Oud-Hengeveldenaar Louis Jannink gehuldigd op vrijwilligersfeest in Hengelo

Breed lachend nam hij de derde prijs in ontvangst. Een bos bloemen en een cheque van € 200. Louis Jannink, oud-inwoner van Hengevelde, was een van de twaalf prijswinnaars van de jaarlijkse feestavond van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Ieder jaar uit deze organisatie haar waardering voor de vele vrijwilligers die Hengelo kent. Dat doen ze met een feestavond die gecombineerd wordt met de uitreiking van de Awards.  Jannink is al een jaar of acht bestuurslid algemene zaken van de Stichting Kunsten op Straat Hengelo, die elk jaar in het laatste weken van juni een tweedaags evenement organiseert in de Hengelose binnenstad met internationaal straattheater, poëzie, muziek en andere vormen van kunst. Jannink is in het stichtingsbestuur een soort manusje van alles. Oud-burgemeester Frank Kerckhaert sprak hem als voorzitter van het Servicepunt persoonlijk toe en vertelde dat Jannink was genomineerd, omdat hem in de dagen voorafgaand aan en tijdens het festival niets teveel is. ‘Hij hangt affiches op in de stad, hij voert materiaal aan en af, hij plaatst dranghekken of rijdt met artiesten op en neer naar hun hotel. Als een artiest plotseling een extra tafel nodig heeft of een fiets of een paar stoelen, dan rijdt of loopt Jannink snel naar zijn huis en haalt ze uit zijn eigen woning. Hij heeft sommige artiesten al te eten gegeven, hij brengt hen naar de podia of instrueert andere vrijwilligers’, zei Kerckhaert tijdens de huldiging van de Wegdammer, waarna wethouder Bron hem de oorkonde, de cheque en een bos bloemen overhandigde.

Jannink – in Hengevelde bekend onder de koosnaam Loeke - was in de sector Kunst & Cultuur een van de twaalf genomineerden

De andere drie categorieën zijn samenleving, zorg & welzijn en educatie.De eerste drie van elke categorie worden naar voren geroepen. Het is de bedoeling dat de prijswinnaars het gewonnen bedrag aan de organisatie besteden waarvoor ze vrijwilliger zijn. De winnaars van de awards krijgen € 500, de winnaars van de tweede prijs € 300 en de derde prijs vertegenwoordigt dus een waarde van € 200.
Op de feestavond in zalencentrum De Waarbeek waren zo’n 350 vrijwilligers aanwezig. Jannink was buitengewoon verrast met zijn uitverkiezing. ‘Ik doe het werk voor Kunsten op Straat graag, maar doe het niet alleen. We zijn met een goed bestuur, waarin iedereen zo zijn taken vervult. Je moet bij zo’n evenement in de buitenlucht goed kunnen improviseren. Zo kregen we tijdens het laatste festival met veel regen te maken. Dan moet je het programma meteen aanpassen. Dat gaat ons meestal goed af’, aldus Jannink die alweer vele jaren in het centrum van Hengelo woonachtig is, maar daarvoor ook in Hengevelde zeer actief was in besturen van jongerenorganisaties zoals Webo en Jong Nederland.