Twijfels over het gekregen advies voor het Voortgezet Onderwijs?

Kom naar Route 10-14 Delden!

Wil je zelf graag een ander niveau proberen?

Wil jij zelf het leertempo bepalen?

Dan is Route 10-14 iets voor jou!

De keuze voor Route 10-14

Route 10-14 Delden biedt een onderwijsconcept waarin wij kijken naar wat jij nodig hebt en wat jouw uitdagingen zijn. Wij doen dit door te werken in stamgroepen waarin je veel begeleiding krijgt van een mentor die jou coacht. Daarnaast kun je er voor kiezen om vakken te volgend op het niveau dat bij jou past. Dit kunnen dus wisselende niveaus zijn. Dit overleg je natuurlijk met je mentor.

En wat is het voordeel hiervan? Jij krijgt 2 jaar de tijd om te groeien naar het beste niveau voor jou èn de stap van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs wordt hierdoor kleiner.

Focus

Bij Route 10-14 ligt de focus meer op de leerling zelf en hun eigen leerweg. Voor iedere leerling is er persoonlijke aandacht, wordt er doelgericht een leerweg opgezet en wordt er groepsoverstijgend onderwijs aangeboden. Leerlingen leren van en met elkaar op het niveau dat bij hen past.

Doelen

Gedurende de schoolperiode van 10-14 onderwijs staan de einddoelen van klas 2 in het voortgezet onderwijs centraal. We creëren hiermee een stabiele basis voor de start in klas 3, op het niveau dat bij de leerling past.

Hoe ziet een dag binnen Route 10-14 eruit?

De leerlingen starten elke dag in hun eigen stamgroep. Voordat ze echt beginnen bespreken ze de dag en de bijzonderheden. Vervolgens gaan ze zelfstandig aan de slag op het leerplein met hun persoonlijke planning. De leerling heeft een eigen weekplanning en plaatst hierop alle activiteiten die van belang zijn. De activiteiten die hieruit voortkomen zijn onder andere werken aan;

  • vakoverstijgende projecten
  • individuele leeropdrachten met betrekking tot de verschillende vakken
  • instructiemomenten
  • coaching (individueel en in de groep)
  • sport & bewegen
  • cultuur

Uiteraard worden de basisvakken aangeboden. Deze basisvakken worden door de mentoren gegeven. Daarnaast krijgen leerlingen les van vakspecialisten.

Voor wie?

Leerlingen die volgend jaar starten in groep 8 of in klas 1 van het Voortgezet Onderwijs kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan via de site www.route1014delden.nl

Meer informatie?

Donderdagavond 4 maart is er een online informatie-avond over Route 10-14 Delden. Interesse?

Stuur een mailtje naar info@route1014delden.nl en meld je aan!