Gemeente Belangen is als plaatselijke partij dichtbij en onafhankelijk

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wegdamnieuws biedt de politieke partijen de gelegenheid om aan Hengeveldenaren uit te leggen waarom zij nou juist op hun partij zouden moeten stemmen. Vandaag het woord aan Coby Titshof-Leushuis, Raadslid Gemeente Belangen Hof van Twente:
Gemeente Belangen is als plaatselijke partij dichtbij en onafhankelijk. Niet gebonden aan landelijke standpunten en vrij om haar eigen koers te varen en zich te richten op de behoeften van de inwoners van Hof van Twente. Ons uitgangspunt voor de komende jaren is “Samen in balans”:

Onze samenleving verandert in rap tempo, steeds meer willen burgers meepraten over ontwikkelingen in hun leefomgeving. Gemeente Belangen vindt dat een goede ontwikkeling maar beseft terdege dat daar een andere manier van besturen bij hoort. Er moet een balans zijn tussen de wensen van de burgers en de mogelijkheden en verantwoordelijkheden van de gemeenteraad. Dat houdt voor Gemeente Belangen in dat we vooraf in gesprek willen met alle betrokkenen om tot een weloverwogen besluit te komen.

Zorg
Door de transformatie in de zorg wordt er steeds meer gevraagd van mantelzorgers en vrijwilligers en vooral de mantelzorgers lopen daardoor grote kans overbelast te worden.
Gemeente Belangen wil meer aandacht voor de balans tussen mantelzorg en professionele hulp.
Ook de sociale aspecten voor zowel de cliënt als de mantelzorger moeten meer aandacht krijgen.

Vervoer
Gemeente Belangen wil op zeer korte termijn een lokale vervoersvisie waarbij de behoefte van de cliënt voorop staat en maatwerk mogelijk is.

Sociale initiatieven.
Sociale initiatieven zoals die inmiddels op verschillende plekken worden ontwikkeld wil Gemeente Belangen stimuleren en ondersteunen.
Zij zijn belangrijk voor de saamhorigheid in een kern en leveren een belangrijke bijdrage in de bestrijding van eenzaamheid.

Jeugdzorg
Gemeente Belangen wil een laagdrempelige toegang tot de jeugdzorg en is van mening dat daarin de rol van de huisarts of zijn praktijkondersteuner van groot belang zijn.

Huisvesting
Voor zowel jongeren als ouderen moet er voldoende passende woonruimte zijn.
Daarbij wil Gemeente Belangen aandacht voor ontwikkelingen waarbij jong en oud samen in een wijk wonen.
Dat versterkt de levendigheid en de betrokkenheid onder elkaar.

Voorzieningen
De voorzieningen in onze gemeente willen we in stand houden waarbij het van groot belang is dat inwoners en gemeente samen optrekken.
Daarbij heeft Gemeente Belangen oog voor de eigenheid en behoefte van elke individuele kern.

Welzijn jongeren
Door samenwerking tussen onderwijsinstellingen, kinderopvang en jeugdvoorzieningen als muziekschool, bibliotheek etc kunnen deze voorzieningen, ook bij afnemend leerlingenaantal, in stand blijven.

Agrarische sector
Gemeente Belangen wil de agrarische sector ondersteunen en versterken door kavelruil, innovatie en verbreding waarbij de rol van de gebiedsmanager essentieel is.
Ook de balans tussen agrarische bedrijfsvoering en burgerbewoning moet gewaarborgd worden.

Duurzaamheid
Door sterk in te zetten op bewustwording wil Gemeente Belangen draagvlak creëren voor duurzaamheids initiatieven.
Veel meer dan voorheen hoort de regierol bij de gemeente te liggen en moeten particuliere initiatieven gesteund en begeleid worden.

Dit zijn een aantal, bij lange niet alle, belangrijke punten waarop Gemeente Belangen de komende jaren wil inzetten.

Met vriendelijke groet,

Coby Titshof-Leushuis,

Raadslid Gemeente Belangen Hof van Twente.