maandag 20 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

*Rectificatie: De Groene Pluim voor Sylvia Lotte van Ayurveda Twente

  • vrijdag, 11 mei 2018 16:26
  • Geschreven door 

De Groene Pluim is een rondreizend kunstwerk dat steeds wordt doorgegeven aan iemand die volgens de huidige bezitter van de Groene Pluim een compliment verdient voor zijn of haar inzet voor biodiversiteit. De Groene Pluim is een compliment wat navolging verdient. Ina van de Riet, projectleider van de Groene Loper Hof van Twente, heeft namens Tonnie Blanken en Marianne Jonkhans de Groene Pluim doorgegeven op 10 mei 2018 aan Sylvia Lotte van Ayurveda Twente. Redenen voor het verdienen van de Groene Pluim is volgens Tonnie Blanken de inzet van Sylvia Lotte voor biodiversiteit in het omgaan met mensen én het omgaan met het belang van biodiversiteit op haar kuuroord . Ayurveda Twente is een kuuroord gelegen op Landgoed Weldam tussen Goor en Hengevelde aan de Goorsestraat 49. Het landgoed is aangewezen als Nationaal Landschap. De houtwallen, singels en bossen zorgen voor een kleinschalig en groen karakter. Hier grazen reeën in de achtertuin, er is een moestuin, een grote kruidentuin en er scharrelen kippen over het erf. “ Mensen vragen mij waar de kruidentuin is, en ik vertel ze dat ze er middenin staan’, vertelt Sylvia enthousiast, terwijl we samen uitkijken over een rijk gevulde anderhalf hectare kruidenweide. Sylvia is vanochtend bezig met paardenbloemensiroop. Haar broer helpt haar een handje. De meeldraden van de paardenbloemen worden als basis gebruikt voor de siroop. De bladeren van de paardenbloem werden vroeger gewoon gegeten als `molsla’, en van het stuifmeel werd ook `armeluishoning’ gemaakt. Echte honing was voor de `rijken’. De wortel van de paardenbloem  (15 jaar oude wortels) wordt gedroogd en daarna vermalen tot poeder. Ieder die de spanningen van het moderne leven even los wil laten of een toevoeging zoekt op een gezond leven kan bij Ayurveda Twente terecht. Rondom het erf is een zonneweide met een Twentse waterbron, een vuurplek en diverse knusse hoekjes. De Groene Pluim, een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, wisselt bij voorkeur 1 keer in de 2 maanden van eigenaar. Sylvia Lotte van Ayurveda Twente geeft de Groene Pluim door op 10 juli 2018. Meer informatie dit kuuroord van  Sylvia Lotte is te vinden via haar website: 

www.ayurvedatwente.nl

 

De naam van Sylvia Lotte was onjuist gespeld.
In het vorige persbericht werd tevens gesproken van 15 cm lange wortels van een paardenbloem, en het moet zijn 15 jaar oude wortels.

Einde  gerectificeerd bericht

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren