Maar liefst 650 leerlingen bij Cubahof in Hengevelde

Namens stichting Cubahof Wieke Reitsema: ” De kinderen hebben deze week een heleboel workshops gehad en vandaag was de presentatie van de dansworkshops; De spetterende afsluiting bij de Hengeveldse Evenementen Tent met totaal 650 leerlingen en vele toeschouwers met onder andere burgemeester Nauta. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) We begonnen vandaag met de regendans maar dat hadden we misschien beter niet kunnen doen. Cubahof is een organisatie voor alle culturele activiteiten voor de basisscholen uit de hele Hof van Twente. Deze week was dus de Veldtochtweek in Ambt Delden en Diepenheim met de basisscholen IKC Bentelwijz, OBS Wiene, Petrusschool, OBS Markvelde, en OBS Stedeke.     

Ook burgemeester Nauta was van de partij

Het thema was dit jaar ‘de vier elementen’ water, aarde, vuur en lucht. De leerlingen hebben onder andere beeldende lessen gehad, ze zijn met houtskool aan de slag geweest. Met het thema lucht hebben ze middels fotografie beeldverhalen gemaakt in de vorm van denkwolkjes. Er is met ecoline gewerkt door de kleuters en groep 7 en 8 hebben een theaterworkshop gehad.

We willen de kinderen niet enkele rekenen of taal meegeven maar ook laten proberen hun creativiteit te laten ontwikkelen. Dat is natuurlijk het ‘overall’ doel, dat betekent ook de leerkrachten daarbij helpen dat ze het niet allemaal uit hun grote teen hoeven te halen. Dat ze jaarlijks een aanbod krijgen dat voor hun georganiseerd wordt.

De kunst- en cultuurweek van Stichting CuBaHof, vindt jaarlijks plaats in Hof van Twente.


Foto’s: Jan Schoneveld.