dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2019 gestart

  • zaterdag, 13 april 2019 21:14
  • Geschreven door 

Zaterdag werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden bij camping de Mölnhöfte in Diepenheim. De opkomst was redelijk.  Er deden 10 nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en deze werden begeleid door 4 vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst 3 filmpjes over Vissen doe je zo (vaste stok), van Ed Stoop, bekend van Vis Tv op een groot scherm en er werd van alles verteld, uitgelegd en voor gedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousiast.  Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping om de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. 

De vissen hadden er helaas weinig zin in, maar toch werden er in totaal nog 38 vissen gevangen en iedereen ving 1 of meerdere vissen.  De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een tasje met een jeugdwedstrijd overzicht mee met een mooie sticker en een zak lokvoer (deze werd gesponsord door Hennie Kruidenier uit Haaksbergen). Het was een zéér mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.
Om alle foto's te bekijken: www.hetsimmetje.nl 

De 1e viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 24 mei 2019 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren