maandag 21 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Goede opkomst bijeenkomst ’Zon op agrarische- en bedrijfsdaken’

  • donderdag, 08 februari 2018 12:21
  • Geschreven door 

Meer dan dertig ondernemers waren 5 februari aanwezig in Herberg de Pol tijdens de informatieavond ‘Zon op agrarische- en bedrijfsdaken’ georganiseerd door gemeente Hof van Twente en onafhankelijk adviesbureau ECONNETIC. Doel van de informatieavond was ondernemers informeren over een collectief project om gezamenlijk een groot aantal vierkante meters bedrijfsdak te bundelen om vol te leggen met zonnepanelen. Bedrijven die meer willen weten en afgelopen maandag niet aanwezig konden zijn, kunnen zich tot uiterlijk 15 februari nog melden. Econnetic maakt dan een afspraak. Melden kan via de website: http://hofvantwente.zonopbedrijfsdaken.nl/.

Goed resultaat
Met deze avond is de eerste stap gezet om gezamenlijk te kijken of een dergelijk project succesvol kan worden in Hof van Twente. Het zeer bemoedigende resultaat van de avond laat zien dat ondernemers interesse hebben hun bedrijf te verduurzamen. Al 11 ondernemers hebben zich daadwerkelijk aangemeld om hun dak ter beschikking te stellen. Daarmee zetten zij een goede stap richting een groot aantal vierkante meters schone energie.

Niet aanwezig geweest? Maak een afspraak!

Voorafgaand aan de avond gaf een aantal ondernemers aan wel interesse te hebben, maar niet aanwezig te kunnen zijn op 5 februari. Met hen maakt ECONNETIC een afspraak. Ook andere belangstellende ondernemers hebben de mogelijkheid om zich alsnog hiervoor te melden. Dat kan nog tot uiterlijk 15 februari via de website http://hofvantwente.zonopbedrijfsdaken.nl/. Iedereen met een dak van minimaal 150m2 en een grootverbruikaansluiting (>3x 80A) kan deelnemen aan ‘Zon op Agrarische- en bedrijfsdaken Hof van Twente’ en het dak rendabel inzetten voor de opwek van schone energie.

Voordeel gezamenlijke aanpak

De aanpak die de gemeente en ECONNETIC voorstellen heeft als voordelen dat de ondernemer wordt ontzorgd, hij of zij niet zelf hoeft te investeren en dat beheer en onderhoud zijn geregeld. Zo werken gemeente en ondernemers samen aan een duurzame en energieneutrale gemeente in 2035.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren