Jannarok 2016: vier avonden met wedstrijden voor bands

Niet één, maar vier bands kunnen volgend jaar een plek verdienen in het hoofdprogramma van het Hemelvaartsfestival Jannarok in Diepenheim op 13 en 14 mei. De bandjeswedstrijd ‘Janna’s Beste Bandje Voor’ wordt uitgebreid naar vier avonden. 
Jong en veelbelovend talent mag dan een optreden geven in de Diepenheimse soos. Janna’s Beste Bandje Voor wordt normaliter op de avond vóór het gratis te bezoeken festival gehouden, maar vanwege het twintigjarige bestaan van Jannarok is besloten het uitgebreider aan te pakken. “We willen vanaf januari elke vrijdag van de maand een avond organiseren”, legt voorzitter Teun Eijsink uit. “Uit elke avond komt een winnaar die alle vier in het hoofdprogramma van Jannarok mogen spelen. De nummers één en twee van elke avond mogen optreden in het Metropool Café van het gelijknamige poppodium in Hengelo. Ook wordt er elke keer een muzikant van de avond gekozen, die van Metropool ene masterclass krijgt met een professionele muzikant in zijn vakgebied.

“Voor de vele bands die zich welk jaar weer aanmelden een hele mooie kans. Maar ook een mooie samenwerking tussen Metropool en Jannarok en een gave manier om meer livemuziek naar de jeugdsoos in Diepenheim te krijgen. De vierdelige editie van Janna’s Beste Bandje Voor is het resultaat van het initiatief ‘Janna’s Steunkousen’. Liefhebbers van het Diepenheimse festival kunnen voor een bedrag van 20 euro ‘vriend van Jannarok’ worden, waarmee het festival financieel wordt ondersteund. Dit alles om van de twintigste editie in 2016 een groots feest te maken. De avonden Janna’s Beste Bandje Voor zijn op 8 januari, 5 februari, 4 maart en 1 april 2016.

Opgeven kan via bbv@jannarok.nl