Avond van het ’toekomstbestendige erf’ op donderdag 11 mei

Aanstaande donderdag 11 mei organiseert de gemeente samen met externe partners de ´Avond van het Toekomstbestendige Erf’. Tijdens deze avond kunnen erfeigenaren en erfgebruikers informatie krijgen over mogelijkheden, meedoen met workshops, luisteren naar inspirerende sprekers en praten met deskundigen over eigen plannen en ideeën.

Wanneer: Donderdagavond 11 mei, van 19.00 - 22.00 uur.
Opening om 19.30 uur door wethouder Wim Meulenkamp
Waar: Gemeentehuis Hof van Twente, De Höfte 7 in Goor.

Het buitengebied is volop in beweging. Er zijn door nieuwe technologieën en maatschappelijke ontwikkelingen veel kansen voor erfeigenaren maar ook lastige opgaven. Zo wordt glasvezel aangelegd zijn er op het gebied van energie vernieuwingen waar bewoners van het buitengebied hun voordeel mee kunnen doen. Maar het buitengebied kampt ook met gebrek aan opvolgers voor het boerenbedrijf, leegstand, stille armoede en door provincie en rijk opgelegde verplichtingen, waaronder het vervangen van asbestdaken vóór 2024.

Informatie, sprekers, workshops
Genoeg uitdagingen dus, óp en rondom het erf. We nodigen daarom alle erfeigenaren en erfgebruikers binnen de Hof van Twente uit voor deze avond om daar een beter beeld van te geven en om in gesprek te gaan over wensen en mogelijkheden. De ideeën, wensen, opmerkingen en vragen van die avond nemen wij mee om ons beleid en ons handelen af te stemmen op de behoeften van erfbewoners. Op www.hofvantwente.nl staat het volledige programma voor de avond. Vooraf aanmelden is niet nodig. <<