Trainer Joost du Gardijn blikt terug op voorbereiding WVV’34

Zondag speelt WVV’34 in nieuwe shirts de eerste thuiswedstrijd in 3C tegen vv Reünie. De gehele vereniging gaat de komende weken in het nieuw en het vlaggenschip van de club heeft morgen de primeur. Dan de tegenstander van morgen even onder de loep: Na diverse jaren in de 4e klasse te hebben gespeeld werd er in mei 2014 het fel begeerde kampioenschap behaald door de ploeg uit Borculo. WVV’34 kende - net als Reünie dat met 3-2 won van AD’69 -  een ongekende start. Op het moment dat eenmaal de 0-1 op het scorebord stond tegen AZC, gingen de groen-gelen aanzienlijk beter spelen en wonnen uiteindelijk met 1-5. De voorbereiding zit erop en WVV'34 kent enkel overwinningen. Hoe kijkt trainer Joost du Gardijn terug op de afgelopen periode?

“Doordat de KNVB besloot de bekerloting zo’n beetje op postcode te doen, kwamen we in een poule met Rood Zwart, Bentelo en Lochuizen.

Doordat we louter tegen clubs gespeeld hebben die minimaal 1 klasse lager spelen en vorig seizoen zelfs minimaal 2 klassen, waren de resultaten goed.

In het proces om beter te worden heb je als ploeg ook weerstand nodig en die hebben we niet in alle wedstrijden gehad.

Het ontwikkelen van een speelwijze en het beter worden van spelers en het team is gelukt, maar dat heeft nog heel wat meer tijd nodig en dat gaat gewoon verder.

Dat we alles wonnen, zegt mij dus niet zo veel. Dat we afgelopen zondag goed in de competitie zijn begonnen is eigenlijk het enige dat telt. Nu moeten we verder met de ontwikkelingen om nog betere te worden.

We moesten verder vanaf de start van de voorbereiding een nieuw centraal duo vormen en kijken naar een speelwijze met 2 of 3 spitsen. Sommige zaken gaan daarin goed, andere hebben meer tijd nodig en dat hoort ook zo”.

Wat zijn de grootste verschillen tussen bijvoorbeeld ATC'65 en WVV'34?

“Als ik terugkijk naar de drie jaar bij ATC’65 en nu naar de start met WVV’34 kan ik al snel zeggen dat WVV’34 een gezellige, kleinere club is waar iedereen erg betrokken is. Niet alleen bij het 1e, maar gewoon bij de hele club. Dat verenigingsgevoel kent ATC’65 (nog) niet. Daar voor is hun historie te kort en moet dat gaan groeien. Wat ik erg mooi vond was de eerste oefenwedstrijd uit bij Sportclub Neede begin augustus. Daar zag je gelijk zo’n 150 man aan de lijn staan, met wat ik hoorde zo’n 60 uit Hengevelde. Dan zie je dus gelijk dat het leeft en dat men nieuwsgierig is om het 1e elftal te zien spelen. Dat vind ik erg leuk en de spelers natuurlijk ook. Het bevalt mij al met al prima vanaf de start”.

Wat is de doelstelling voor dit seizoen?

“De doelstelling voor dit seizoen ligt op het worden van een stabiele derdeklasser. Daar gaan we ook geen verandering in brengen. Het jaar na een degradatie is niet ineens een makkelijk jaar, omdat je toevallig van een niveau hoger komt. We moeten erg scherp zijn met z’n allen omdat je ook een ploeg bent waar tegenstanders op voorhand al een stapje meer tegen doen, juist omdat je van een klasse hoger komt ! Aan de ploeg om te laten zien dat we daar tegen gewapend zijn en om dan vervolgens onze kwaliteiten op de mat te leggen”.

Hoe verloopt de samenwerking binnen de club?

“De samenwerking binnen de club verloopt volgens mij heel goed. Met de staf van het 1e waarbij we onderling meerdere keren per week contact hebben loopt het prima. Met Mike, Bennie, Harry, Eric en Mariëlle zijn de lijntjes erg kort, dus dat is prima. Daar om heen is het contact met 2e trainer Rene, keeperstrainer Albert en bestuursleden Arjan en Christiaan ook prima. Als er wat is om te overleggen dan weten we elkaar snel te vinden en kunnen we de zaken snel regelen.

Ook de samenwerking met de spelers van het 1e en 2e loopt goed. We hebben twee weken gezamenlijk de voorbereidingsperiode afgesloten met een hapje en een drankje in de kantine. Gezellig en goed!”

Je grote wens is om ooit trainer van Rigtersbleek te worden was een uitspraak van jou in het verleden, daarvoor heb je het diploma trainer coach 1 nodig. Dat is nu net de reden waarom de vorige trainer afscheid heeft genomen. Hoe denk jij die wens in te gaan vullen?

“Rigtersbleek is mijn club, daar heb ik kort in de jeugd gespeeld en daarna 15 jaar in het 1e elftal. Dat ik daar ook eens hoofdtrainer wil worden klopt zeker. Wanneer dat gebeurd is de vraag, dat kan snel of dat kan op iets langere termijn.

Op dit moment spelen zij 1e klasse en vanaf dat niveau is het diploma TC 1 inderdaad verplicht, tenzij je dispensatie krijgt van de KNVB, dat is ook een optie, maar wel tijdelijk.

Ik wil inderdaad mijn TC1 diploma gaan halen. Op dit moment vind ik het niet erg dat ik de cursus nu niet volg, want na drie seizoenen lang twee teams tegelijkertijd getraind te hebben is het nu heerlijk dat ik me kan focussen op alleen WVV’34.

Hoe ik dit in de toekomst ga invullen in combinatie met het hoofdtrainerschap, of door een jaar geen hoofdtrainer te zijn, weet ik nog niet”.

Heeft het jou eveneens verbaast dat alle degradanten op een nederlaag zijn getrakteerd in de eerste speelronde? Vogido, sportclub Enschede en ATC'65? Ie er sprake van niveauverschil tussen de derde klassen A en C?

“Over de nederlagen van de degradanten kan ik niet zo veel zeggen. Ik weet dat zowel ATC’65 als sc Enschede beiden moesten beginnen in lastige uitwedstrijden bij BWO en Eilermark. Daarbij bestond de kans op nederlagen voor beiden. Van de nederlaag van Vogido heb ik verder niets gehoord, maar in de derde klasse A en C zullen de teams aan elkaar gewaagd zijn. Je ziet bij ons dat 2 kampioenen uit de 4e klasse gelijk hun 1e wedstrijd winnen en van die 2 ploegen krijgen wij er zondag 1 op bezoek : Reünie. Ik denk dat we zondag top moeten zijn , anders gaat het behalen van een goed resultaat moeilijk worden. Dat zal iedere wedstrijd een vereiste zijn.

Reünie is net als ons begonnen met een overwinning en zondag rond 16.00 uur zullen we weten of een van beide teams nog steeds de volle winst heeft of dat er een puntendeling is geweest in een hopelijk leuke wedstrijd voor de toeschouwer”.

 Zondag speelronde twee voor WVV’34, zoals het er nu uit ziet kan Joost du Gardijn beschikken over een fitte selectie . De wedstrijd op sportpark Ruperts erve begint om 14.00 uur.