Binnen vijf minuten was het raak

Zaterdagavond Zomerfeesten Hengevelde, de eerste edite van het Grootste Kantinefeest van Nederland. “Bij het bedrijvenuurtje duurde het vier uur voordat de mensen op de tafels gingen dansen, hier was het binnen vijf minuten al raak!” merkte mede organisator Sjoerd Pierik op. Het was inderdaad een feest van jewelste, een meezing festival waarbij iedereen ‘uit de plaat ging! (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) Bart Eshuis namens de organisatie: “Dat het zo uit zou pakken hadden we nooit durven dromen. Het feit dat we het bordje uitverkocht online kunt zetten is ver boven verwachting.  Zoveel  sportteams die aanwezig waren. Vanaf half 9 was het meteen feest, een geweldige sfeer. Van de mensen achter de bar, de feestgangers, de zangers, de dj, tot de beveiliging. Iedereen deed mee, echt prachtig! Incidenten waren er praktisch niet. Afgezien van het feit dat iemand het nodig vond om een fles bier op een auto te gooien aan de Goorsestraat. Ach ja...
Als je zo terug kijkt op het gebeuren, was het een gouden greep?

Bart:”Je bedenkt als Zomerfeesten met  alle commissies een nieuw concept om de eerste zaterdag te doen slagen. We constateerden dat het Nederlandse lied in opkomst is. Met name in kantines. We dachten; daar zit iets in. We hebben het uitgewerkt en gemikt op sportteams en dat is gelukt”.

De presentatie was in handen van voormalig international Glenn Helder en oud FC Twente speler Sjaak Polak.

Was je met je team gedegradeerd dan kwam je in aanmerking voor 1 uur gratis drinken op het podium met een gehaktbal. Onder andere WVV 1 en het Goorse GFC 2 hebben hier gebruik van gemaakt.