Duurzame reclame voor Voorjaarsfeest Markvelde

Op 20, 21 en 22 mei staat het Voorjaarsfeest in Markvelde weer op het programma. Afgelopen zondag was de Plakdag, waarbij naast posters en spandoeken ook voor het eerst duurzame reclametechnieken gebruikt zijn.

Middels het principe van reverse grafitti, waarbij met de hogedrukspuit de straat in een vorm wordt schoon gespoten, werd in verschillende dorpen bij de bushaltes en op pleinen het logo van Markvelde aangebracht. De bedenkers: “Afgelopen jaar liepen we in Utrecht, toen we dit voorbij zagen komen. We vonden het idee wel origineel, vandaar dat we er ook voor Markvelde mee aan de slag zijn gegaan. Het resultaat is afhankelijk van de ondergrond, maar ziet er over het algemeen erg goed uit.”. De bewoners van de omliggende dorpen kunnen overigens gerust zijn, doorgaans blijft de tekst een week of drie zichtbaar.

Het feest zelf wordt dit jaar afgetrapt op vrijdagavond met de Markvelde Pubquiz, een onderdeel waar al enige jaren voorbereiding in zit. Zaterdag is er onder andere het traditionele Vogelschieten, een buurtbarbecue en ’s avonds groot feest met Feestnation en the Rousers. Ook aan de piratenfans is gedacht, dit jaar zal er namelijk een extra grote piratentent aanwezig zijn.

Voor de vroege vogels is er op zondagochtend een trekkerrituitgezet, waarbij liefhebbers van oude en nieuwe trekkers kunnen genieten van een mooie route. Zondagmiddag vindt “Fiets ‘m d’r in!” plaats, afgeleid van het gelijknamige onderdeel uit het TROS-programma “Ter Land, Ter Zee en in de Lucht”. Doel is over een smalle balk zo snel mogelijk naar de bel te fietsen, zonder de waterbak in te gaan. Ook aan Formule 1-fans is gedacht, met de GP van Spanje op groot scherm.

De zondagavond wordt afgesloten met optredens van de Perfect Showband en de Capri Roadshow.

Meer informatie, tickets en opgave zijn te vinden op voorjaarsfeestmarkvelde.nl, via Facebook en Instagram.