‎Blèzi wandeltocht ‘Wandel mee tegen ALS’

Op zondag 19 april vindt de vijfde editie van de wandeltocht ‘Wandel mee tegen ALS’ plaats in Delden. Dat de vijfde editie in Delden plaatsvindt, is geen toeval. De route loopt in de voormalige woonplaats van Anne-Marie Jansen-Poelman, voormalig inwoonster van Hengevelde. Zij was Blèzi Business Partner en kreeg in 2013 de diagnose ALS. In juli 2014 is ze op 47-jarige leeftijd overleden aan deze vreselijke ziekte. De wandeltocht is een initiatief van Blèzi Cosmetics. Anne-Marie Jansen - Poelman was 2 jaar als Business Partner werkzaam. Toen zij januari 2013 te horen kreeg dat ze ALS had, sloeg dat bij Blèzi eigenaresse Miranda Hazenberg in als een bom. Voor Anne-Marie en alle ALS slachtoffers heeft het Blèzi ALS-team vorig jaar vier wandeltochten georganiseerd en daarmee € 25.624,00 opgehaald voor Stichting ALS. Miranda Hazenberg: "Anne-Marie zal altijd in onze gedachte blijven door de onuitwisbare indruk die ze bij iedereen achterliet, overal verspreidde ze warmte en liefde. Ter nagedachtenis aan Anne-Marie organiseren we 19 april een wandeltocht van 10 km. Iedereen kan samen met het Blèzi team wandelen en zo ook in actie komen. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Zo hopen we op een betere zorgkwaliteit voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden."

Loop je mee?

‘Wandel mee tegen ALS’ hoopt op zoveel mogelijk deelnemers! Iedereen is welkom. De tocht start om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Station Delden in Delden. en rond 12.00 uur is daar ook de finish. Voor alle wandelaars staat er na de tocht koffie of thee met iets lekkers klaar bij restaurant Hotel Restaurant Sevenster in Delden.

Deelnemers kunnen zich van tevoren bij de kraam bij de start aanmelden, deelname bedraagt € 15. Uiteraard is het ook mogelijk om daarnaast nog een vrijwillige bijdrage te geven. Ook is een polsbandje met ‘Ik steun Stichting ALS’ te koop voor € 2,00. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan Stichting ALS.

Wat is ALS?
ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige zenuw-/spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. De oorzaak is nog niet bekend. De gemiddelde levensverwachting van iemand met ALS is 3 tot 5 jaar. In Nederland krijgen jaarlijks 500 mensen deze ziekte, en jaarlijks overlijden er evenveel.