Cycle for Hopefietsers op sponsortocht rond Nederland

Bijna driehonderd wielrenners stappen in juni op de fiets voor Cycle for Hope, een toertocht die in Nederland zijn weerga niet kent. In estafettevorm leggen de fietsers in slechts twee dagen tijd 1200 kilometer af. Met deze sportieve uitdaging halen zij geld op voor Stichting De Hoop. De estafette teams wisselen vrijdagmiddag 26 juni bij De Kroeze Danne te Ambt Delden. “We fietsen dit Rondje Nederland onder het motto ‘Jouw afzien is omzien naar anderen’. In slechts 48 uur op de racefiets het hele land doorkruisen, is zeker afzien!” vindt Maarten Ouweneel, verantwoordelijk voor evenementenorganisatie bij Stichting Vrienden van De Hoop. Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van Stichting De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Opklimmen uit een zwerversleven, verslaving of prostitutie, kun je niet alleen. Cycle for Hope ondersteunt met de sponsoropbrengst de hulp die De Hoop biedt op verschillende plaatsen in heel Nederland. Van vrijblijvende steun in inloophuizen tot opvang voor langere termijn.

De Kroeze Danne “Deze toertocht is een belangrijk sponsorevenement, want veel van de hulp is hiervan financieel afhankelijk”, zegt Marry Op ‘t Hof, beheerder van De Kroeze Danne. “We zijn blij dat wij hier een bijdrage aan kunnen leveren. Uiteraard doen wij ons best om de fietsers goed te verzorgen. Zij leveren een topprestatie.” Op een wisselpunt kunnen de fietsers gebruik maken van het sanitair, krijgen ze een goede maaltijd en kunnen ze een aantal uurtjes slaap meepakken. De Kroeze Danne wordt bij de ontvangst van de fietsers geholpen door een groep vrijwilligers die actief zijn als parkeerwacht, koffieschenker en juichploeg. “Het is mooi om met elkaar actief te zijn en de fietsers wat moraal mee te geven,” zegt mevrouw Op ‘t Hof. Wie de fietsers wil ontmoeten, is van harte welkom bij De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14, 7495 RN, Ambt Delden. We verwachten de meeste fietsers tussen 13:30-15:00 uur.

Cycle for Hope
Het Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat ook een spectaculaire MTB-marathon organiseert én een toertocht voor racefietsers. De toertocht, een dagtocht op de Veluwe met afstanden van 40 tot 160 kilometer, wordt op 5 september gereden.