maandag, 02 juni 2014 12:59

Vernieuwende 10e editie Höftestadl Hengevelde

Geschreven door

Eén ding is zeker. De 10e editie van het Höftestadl wordt anders. De organisatie heeft er voor gekozen mede doordat zondag 15 juni ook de jaarlijkse autorodeo wordt georganiseerd een muziekprogramma samen te stellen dat toegankelijker is voor iedereen. Schlager, volksmuziek, oktoberfest & apres ski. Een bredere muziekprogrammering voor iedereen.

VERANDERING
Niet alleen Oostenrijkse Volksmuziek maar een bredere muziekprogrammering. Van volksmuziek tot alpenrock, van Rock & Roll tot Apres Ski, van Oktoberfest tot SchlagerMove. Een grandioos feest voor Jong & oud. Iedereen komt met deze programmering aan z’n trekken. De entreekaart kost in de online voorverkoop slechts €5,-. Met deze entreekaart kun je zowel naar de autorodeo, het Höftestadl en het vogelschieten.

PROGRAMMA
We beginnen met een terugblik van de afgelopen 10 jaar. Vanaf 17.00 uur zullen “Die Jungen Zellberger” naast hun eigen repertoire ook een ode brengen aan vele Oostenrijkse topacts die de afgelopen jaren in Hengevelde aanwezig zijn geweest. Dit wordt een feest van herkenning aldus organisator Marcel Wolterinck. We hebben de afgelopen 10 jaar meer dan 30 artiesten/bands/orkesten uit Oostenrijk en/of Duitsland laten invliegen. Absoluut hoogtepunt waren de optredens van de koning van de volksmuziek Marc Pircher. Ook zullen de hits van die Jungen Zillertaler, Die Alpenrebellen, Zillertaler Schurzenjager en de Klostertaler ten gehore worden gebracht! Herkenbare volksmuziek uit het Oostenrijkse Zillertal.

Al vroeg in de avond zal er een tandje worden bijgeschakeld met een originele Oktoberfestband uit München. Marcel Wolterinck: “We kiezen er dit jaar voor om al vroeg in de avond een top-band te programmeren die inspeelt op de wens van ons publiek.  Die Münchner Gschichten (MG) is 7 koppige band. Bij MG staat das Oktoberfest centraal, ook op zondag  15 juni in Hengevelde. Of  het nu Volksmuziek, Schlager of Rock & Roll is. Deze rasartiesten zetten de tent op de kop! MG staat al jaren geprogrammeerd in de allergrootste feesttent van het ’s werelds grootste Oktoberfest in München.

Zoals gezegd zal de 10e editie van het Höftestadl anders zijn. We sluiten dit jaar af met een Duits DJ-team. De organisatie is super trots het totaal verrückte  “CHAOS TEAM” naar Hengevelde te weten halen. Zij zijn bekend van o.a. Karpaten en de SchlagerMove in Hamburg. De SchlagerMove wordt jaarlijks georganiseerd in Hamburg rondom de alom bekende Reeperbahn en trekt jaarlijks ca één miljoen liefhebbers. De SchlagerMove is inmiddels ook in ons land een begrip. Vanuit Nederland vertrekken er 10-tallen bussen en treinen met Hollanders (vooral uit Twente en omstreken) richting Hamburg. Het CHAOS TEAM is al vanaf het begin betrokken bij dit mega evenement.

De presentatie is uiteraard weer in handen van Prins Jeroen oet Alberg!

ENTOURAGE
Ook hier de nodige veranderingen. Zo zal onze grote megatent worden vervangen door een hogere nieuwe festivaltent waardoor ons ronddraaiende podium in het midden van de tent nog beter tot z’n recht komt. Deze nieuwe feesttent zal met dezelfde aandacht als voorgaande jaren worden omgetoverd tot een ware festhalle. Lange tafels, grote bierpullen, zit- en staplaatsen, Tiroler hoedjes en vooral heel veel sfeer. Kom dus zondag 15 juni 2014 gezellig mee feesten in Hengevelde.

GOEDKOPE TICKETS
Start; zondagmiddag 17.00 uur. Verwacht einde rond 22.15. Wilt u een goede zitplaats kom dan op tijd, er kunnen dit jaar geen zitplaatsen worden gereserveerd.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten;

Entree:

  • slechts € 5.00 p.p. via de online voorverkoop (www.hengevelde.nl)

  • aan de kassa €7,50

  • opties voor Bus-taxi combi € 15.00 voor de regio, buiten de regio op aanvraag.

  • u kunt met dit kaartje ook naar de autorodeo

Laatst aangepast op maandag, 02 juni 2014 21:33
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.