maandag, 09 december 2019 05:49

Hof van Twente snapt het niet?

Onlangs kwam er bij de redactie van Wegdamnieuws de onderstaande reactie binnen waarin geschetst wordt dat de gemeente Hof van Twente de eigen ondernemers achter zou stellen:
“Het is lekker ondernemen in Gemeente Hof van Twente. De Gemeente die als visie "Samen Doen" heeft. Die van haar ondernemers verwacht een sociale opstelling te hebben en gratis diensten aan te bieden voor bijvoorbeeld Hofkracht en Hof van Twentse Uitdaging. Die met HofMarketing een prachtige tool heeft om samen Hof van Twente beter op de kaart te zetten.
Maar ook een Gemeente die het zelf niet helemaal snapt. Vandaag wederom de deksel op onze neus gekregen doordat de Gemeente "Gratis Inbraakpreventie inspecties aanbiedt" met een ondernemer buiten Hof van Twente. Dit terwijl we voldoende aannemers, klussenbedrijven en zzp-ers in de Hof hebben die bereid zijn dit aan te bieden en die daar ook een boterham mee kunnen verdienen. Dat zijn ook de ondernemers die (lokale)belasting betalen, de lokale verenigingen en sportclubs steunen en die zelf ook GRATIS vergelijkbare acties bedenken met onder andere de brandweer. Gemiste kans!"
De gemeente Hof van Twente reageert als volgt:
 
 
donderdag, 21 november 2019 05:02

Jongeren massaal in de regen: Hoe lang nog?

De zomervakantie is alweer een hele tijd voorbij, onze bruine kleurtjes vervagen, kortom: Het is weer herfst. Dan zie ik tegenover de kerk in Hengevelde aan de Goorsestraat iedere morgen grote groepen jongeren in weer en wind bij de bushalte staan wachten, zonder overkapping. Aan de Needsestraat staan wel 2 prachtige abri’s (een mooi woord voor bushokje) maar daar staat nagenoeg niemand. Met deze gedachtegang de computer maar weer eens aan geslingerd en de provincie aangeschreven met de vraag of het mogelijk is om abri's plaatsen in een dorp als Hengevelde vanuit de bovenstaande gedachtegang. Vanuit de provincie kwam het volgende antwoord:
Enkele weken geleden ben ik op uitnodiging van de gemeente op het stadhuis geweest zodat ik nader toelichting zou ontvangen over met name het onkruid beleid inde Hof van Twente. Dat het niet goed was, dat waren ze met mij eens en de conclusie: Twente Milieu deed hun werk niet goed. Ik stelde voor om de burgers uit te leggen wat er in het komende jaar anders zal gaan gebeuren, een woordvoerder van onze Hof: ”Daar gaan we op dit moment niet over communiceren. De inhaalslag wordt gemaakt en dan is het haast winter. We gaan wel nadenken over hoe we dat volgend jaar beter kunnen doen. De boodschap dat het anders moet is in ieder geval overgekomen.”
Dan het vraagstuk: Wat indien er een container in de vrachtwagen van Twente Milieu beland? Het beleid is om daar vervolgens maar niet met de cliënt over te communiceren. (Zie DIT ARTIKEL.) Door Wegdamnieuws is er herhaaldelijk om een reactie gevraagd maar helaas, de bereidheid om te reageren is er niet blijkbaar. Dus heeft de woordvoerder van de gemeente een poging gewaagd:

Oranje treft Duitsland vrijdagavond op historisch terrein: het Volksparkstadion van Hamburg, gewijde grond sinds 21 juni 1988. Menig Wegdammer was daar destijds bij want Andre Assink kon kaarten regelen! De wedstrijd die naar alle waarschijnlijkheid verloren zou gaan, Duitsland verslaan in eigen land was een utopie maar stel dat! Dan was je erbij toch? Niets bleek minder waar! “Het Volksparkstadion is van Oranje,” brulde commentator Evert ten Napel die avond, meteen na de 2-1 zege, ook dat was conform de waarheid. Overal waar we liepen boden Duitsers ons kaarten aan voor de finale in München, en van al die Duitsers hadden WIJ! Gewonnen en dat wilden we weten. We waren allesbehalve pro-Duits opgevoed, de aversie tegen onze buren was er in al die jaren met de paplepel ingegoten.

“Met ingang van het jaar 2016 is het voor overheden wettelijk niet langer toegestaan om onkruid op verharding te bestrijden met chemische middelen (Roundup). Om het onkruid op verharding toch afdoende te bestrijden is er door de gemeente Hof van Twente voor gekozen om dit op een milieuvriendelijke manier te doen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Twente Milieu”.  Dit is te lezen op de website van de Hof van Twente.
KLIK HIER voor het fotoalbum om te aanschouwen hoe dit heeft uitgepakt!  Staat jouw straat erbij?
Al mijmerend denk ik dan bij mezelf: Er zijn toch meerdere wegen die naar Rome leiden? Er zijn in Hengevelde meerdere mensen met een arbeidsbeperking:
Pagina 1 van 6