Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

dinsdag, 19 november 2019 12:56

Johan Bekkedam 100 jaar

100 jaar Johan Bekkedam, waarvan 18 jaar in Hengevelde. Na lang zoeken vond Johan, samen met zijn vrouw, zijn plek in de Pellehof, nummer 15. En daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. Zijn vrouw kon helaas maar een jaar van het appartement genieten. Zij overleed in oktober 2002. Vandaag is het erg gezellig in huize Bekkedam. Johan geniet volop van de belangstelling op zijn verjaardag. Hij is nog kerngezond, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Alleen z’n gehoor laat een beetje te wensen over. Graag haalt ie herinneringen op. Over de tijd dat hij achter de ploeg liep op het land van zijn ouders, de militaire dienst, zijn tijd als chauffeur bij de Heemaf en vooral ook de goede herinneringen aan Hengevelde. Hij vertelde dat hij als 16 jarige al mensen die slecht ter been waren, vanuit het buitengebied naar de kerk bracht. In verschillende luxe automobielen wel te verstaan, waaronder een Buick, die in het bezit waren van Assink. Zo kon hij mooi oefenen en slaagde hij met glans op zijn achttiende voor het rijbewijs. Johan heeft 3 dochters, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Op de vraag wat je moet doen om gezond zo oud te worden antwoord hij stellig: “Niet te laat naar bed en op tijd eruit”.
Namens de redactie van harte proficiat met het behalen van deze prachtige leeftijd!

maandag, 18 november 2019 09:52

Legergroene jas verdwenen *Update

Zondagavond zijn we een jas kwijt geraakt bij Herberg De Gebrande Waateren. Heeft iemand de jas geleend omdat het regende of heeft iemand per ongeluk de verkeerde jas meegenomen?
We willen de jas gráág terug! Het gaat om dezelfde jas als de foto maar in een legergroene kleur. Graag even bellen met 06-20812829, alvast bedankt.

 

*Update: De jas is weer op de plek!

zondag, 17 november 2019 22:02

Munten Revue deze week nog geldig

De 'Revue evenementenmunt' kan deze week nog bij het Kooltje ingewisseld worden. Dus mocht iemand ze vergeten zijn in te leveren dit weekend, alléén de komende week kan het nog. Daarna zijn ze onbruikbaar.

De inmiddels traditioneel geworden revuefilm staat al binnen een dag online. Dit jaar genaamd 'Once upon a time in Hengevield'. Een ware westernfim waarin de kogels en de bloedspetters de toeschouwers om de oren vlogen. En ere wie ere toekomt: Bas Kuipers heeft er een waar spektakelstuk van gemaakt in samenwerking met Lennard Kiezenbrink en Mart Ziethof die alle audio opnieuw hebben opgenomen en nagesynchroniseerd.
Klik HIER om de video terug te kijken.
zondag, 17 november 2019 20:11

Prinsendom Markslag verwelkomt Prins Edwin I

Gisterenavond werd in een volle zaal in de Marke Prins Edwin I gepresenteerd als prins van de Höftemennekes 2020. Vandaag werd volgens traditie door de buurt en de gehele Carnavalsvereniging een borrel gedronken bij de kersverse prins, zo ook vandaag in het Markslag. Geheel volgens Duitse traditie werd dit gevierd met 'Dicke Titten Kartoffelsalat'. (zie foto hieronder.)

Klik HIER voor de video.

De redactie wenst de Markslagers en alle carnavalisten veel plezier met Prins Edwin!

Pagina 1 van 835